Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Senzor de monitorizare a calității aerului și campanii de informare pentru locuitorii Adjudului

Aer curat pentru orașele din Vrancea

Consiliul Județean Vrancea continuă și în 2023 campaniile de informare și conștientizare a locuitorilor orașelor din județ, cu privire la importanța calității aerului. Activități de informare au loc și anul acesta în toate cele cinci orașe: Focșani, Adjud, Panciu, Odobești și Mărășești, atât pentru cetățeni cât și pentru reprezentanții administrației locale.

În Adjud funcționează din 2022 un senzor uRADMonitor City pentru monitorizarea calității aerului, montat de Consiliul Județean Vrancea în cadrul campaniei ”Calitatea aerului: preocuparea noastră a tuturor”. Cetățenii pot verifica în timp real indicatorii raportați de acest senzor, accesând platforma www.aercuratvn.ro. Senzorul urmărește un total de nouă parametri importanți ai calității aerului, inclusiv materia particulelor, monoxid de carbon, ozon, dioxid de sulf, dioxid de azot și este capabil să detecteze chiar și cele mai mici modificări ale compoziției aerului înconjurător. Parametrii monoxid de carbon, ozon, dioxid de sulf, dioxid de azot mai sunt monitorizați doar în alte trei orașe din țară (București, Brașov și Ploiești). Vrancea a fost primul județ care a montat astfel de senzori în toate orașele județului.

Pe lângă informațiile despre calitatea aerului pe care le pot accesa în timp real, campania Consiliului Județean Vrancea de conștientizare cu privire la importanța calității aerului include în 2023 și activități de informare prin intermediul unor flyere distribuite cetățenilor din Adjud și webinarii dedicate reprezentanților Primăriei din Adjud responsabili cu activități de mediu. Scopul acestor webinarii este de informare și dialog despre soluțiile de menținere a calității aerului în oraș, disponibile în acest moment pentru administrațiile publice locale din România.

”Calitatea aerului pe care îl respirăm are un impact direct asupra vieții noastre zilnice. Consiliul Județean Vrancea va continua să vorbească cu locuitorii județului din toate mediile despre nevoia de aer curat, sănătos și despre măsurile pe care le putem lua la nivel individual sau ca autorități pentru îmbunătățirea aerului.”, a declarat Cătălin Toma, Președintele Consiliului Județean Vrancea.

Consiliul Județean Vrancea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?