Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Dr. Răzvan Ionescu: Bolile musculo-scheletale sunt foarte importante prin impactul asupra societăţii

Dr. Răzvan Adrian Ionescu, medic primar reumatologie şi medicină internă, membru al comitetului director al Societăţii Române de Reumatologie, explică, într-un interviu acordat AGERPRES, de ce este nevoie să conştientizăm existenţa afecţiunilor reumatice şi musculo-scheletale, de ce trebuie să cunoaştem impactul pe care acestea le au, dar şi care sunt beneficiile diagnosticării precoce şi tratării.

Numărul mare de afecţiuni musculo-scheletale, aproape 200, faptul că provoacă durerii permanente bolnavilor, existenţa unor tratamente medicamentoase care doar ajută la remisia acestor maladii, solicită o atenţie mărită din partea autorităţilor, este de părere medicul. El mai spune că diagnosticarea şi tratarea precoce a bolilor musculo-scheletale pe baza celor mai noi protocoale de tratament devine din ce în ce mai importantă, subliniind că este mai uşor să previi agravarea unei boli, decât să tratezi timp de 20 sau chiar 30 de ani un pacient ce suferă de o maladie debilitantă.

În acelaşi timp, dr. Ionescu vorbeşte şi despre impactul social şi economic pe care afecţiunile reumatice şi musculo-scheletale îl au asupra oamenilor, în contextul în care unul din cinci europeni suferă în prezent de o astfel maladie. 

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?