Bolnavă de cancer refuzată la internare

0
743


Fiica unei femei din Focșani acuză un medic de la Secția de Oncologie de la Spitalul Județean „Sfântul Pantelimon” din Focșani că a refuzat să-i interneze mama care se simțea foarte rău. Pentru că suferinda, cunoscută cu cancer de col uterin, locuia cu viză de flotant în Jariștea a fost trimisă la spitalul din Odobești, în raza căruia se află localitatea. În replică, medicul se apără spunând că pacienta nu reprezenta o urgență și a fost trimisă la Odobești pentru tratament.

Marinela Cosma, de 24 de ani, din Focșani spune că mama sa, care locuiește de câțiva ani la Jariștea, s-a simțit rău toată noaptea și că în dimineața zilei de ieri, fratele său a chemat salvarea. Elena Cosma, de 56 de ani a fost diagnosticată cu ani în urmă cu cancer de col uterin, a fost ope-rată dar boala a recidivat. Fiindcă pacienta ar fi cerut  să fie dusă la medicul care a tratat-o ultima oară, a fost adusă la Spitalul Județean din Focșani. În timp ce femeia a fost adusă la spital cu ambulanța, soțul său, dar și fiica care locuiește în Focșani, au venit la unitatea medicală să vadă dacă va fi internată. „După ce a avut dureri toată noaptea, fratele meu a anunțat salvarea. Ajunsă la spital, aici a început «distracția». Doctorul Drăguț nici nu s-a uitat la ea. I-a refuzat internarea și a spus să fie dusă la spital la Odobești dacă tot locuiește în Jariștea. După patruzeci de minute a fost trimisă la Odobești. Medicul a stat de vorbă cu tatăl meu și i-a dat o rețetă pentru calmare. Eu, când am mers la medic să întreb dacă mama a fost internată mi-a răspuns că nu știe despre cine este vorba și că nu și-o amintește în condițiile în care în urmă cu două săptămâni a fost internată la el. Am fost nevoiți să ne plimbăm 20 de minute între UPU și Secția de Oncologie”, a spus Marinela Cosma, fiica pacientei în cauză. Fiica mai spune și că mama sa are cancer de șapte ani. Deși a fost depistată cu această boală din 2002, tratamentul l-a început în urmă cu doi ani. În urmă cu jumătate de an, Elena a fost operată dar boala a recidivat. De când s-a îmbolnăvit, suferinda nu se mai poate ocupa de nimic. Stă mai mult la pat, îngrijindu-se de ea soțul și unul dintre fiii ei. Ieri, văzând că medicul Dan Drăguț de la Oncologie a considerat că femeia poate fi tratată la Odobești, rudele au fost indignate. „Mi se pare normal ca atunci când ți-e rău să te duci la un medic care te-a tratat, ținând cont că el a fost ultimul medic care a tratat-o. El știa ce este mai bine pentru ea. Cred că profită de faptul că el e singurul medic specializat în tot județul”, mai spune Marinela. Fiica spune că dacă mama sa nu s-ar fi simțit atât de rău ar fi cumpărat biletele de avion pentru a o trimite în Italia, la un frate care ar fi avut posibilitatea să o trateze acolo. Compasiunea pentru femeia care se chinuia în salvare și decizia medicului de a o trimite la un alt spital decât cel ales de suferindă, au stârnit sentimente diverse în rândul celor dragi.

Medicul se apără

În replică la acuzațiile care i se aduc, medicul Dan Drăguț spune că femeia a fost trimisă la Odobești pentru că locuia în Jariștea, care se află în raza de competență a medicilor de la unitatea respectivă. Doctorul spune că a făcut tot ce trebuia, ba chiar mai mult i-a eliberat și o rețetă cu calmante până la programarea de la București sau Italia. „Am tratat-o cu ce a ținut de mine. Nu era o urgență, nu pierdea sânge. Era și o treabă amestecată, familia spunea că ar vrea să o ducă în Italia la tratament. Pentru că necesita tratament oncologic specific și era flotantă pe Jariștea am trimis-o la Odobești.    I-am eliberat și rețetă. Abia după ce a plecat salvarea mi-au spus că viza de flotant îi expirase. I-am ajutat cât am putut și cu ce a ținut de mine”, a declarat medicul Dan Drăguț. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here