Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Bolnavă de cancer refuzată la internare


Fiica unei femei din Focșani acuză un medic de la Secția de Oncologie de la Spitalul Județean „Sfântul Pantelimon” din Focșani că a refuzat să-i interneze mama care se simțea foarte rău. Pentru că suferinda, cunoscută cu cancer de col uterin, locuia cu viză de flotant în Jariștea a fost trimisă la spitalul din Odobești, în raza căruia se află localitatea. În replică, medicul se apără spunând că pacienta nu reprezenta o urgență și a fost trimisă la Odobești pentru tratament.

Marinela Cosma, de 24 de ani, din Focșani spune că mama sa, care locuiește de câțiva ani la Jariștea, s-a simțit rău toată noaptea și că în dimineața zilei de ieri, fratele său a chemat salvarea. Elena Cosma, de 56 de ani a fost diagnosticată cu ani în urmă cu cancer de col uterin, a fost ope-rată dar boala a recidivat. Fiindcă pacienta ar fi cerut  să fie dusă la medicul care a tratat-o ultima oară, a fost adusă la Spitalul Județean din Focșani. În timp ce femeia a fost adusă la spital cu ambulanța, soțul său, dar și fiica care locuiește în Focșani, au venit la unitatea medicală să vadă dacă va fi internată. „După ce a avut dureri toată noaptea, fratele meu a anunțat salvarea. Ajunsă la spital, aici a început «distracția». Doctorul Drăguț nici nu s-a uitat la ea. I-a refuzat internarea și a spus să fie dusă la spital la Odobești dacă tot locuiește în Jariștea. După patruzeci de minute a fost trimisă la Odobești. Medicul a stat de vorbă cu tatăl meu și i-a dat o rețetă pentru calmare. Eu, când am mers la medic să întreb dacă mama a fost internată mi-a răspuns că nu știe despre cine este vorba și că nu și-o amintește în condițiile în care în urmă cu două săptămâni a fost internată la el. Am fost nevoiți să ne plimbăm 20 de minute între UPU și Secția de Oncologie”, a spus Marinela Cosma, fiica pacientei în cauză. Fiica mai spune și că mama sa are cancer de șapte ani. Deși a fost depistată cu această boală din 2002, tratamentul l-a început în urmă cu doi ani. În urmă cu jumătate de an, Elena a fost operată dar boala a recidivat. De când s-a îmbolnăvit, suferinda nu se mai poate ocupa de nimic. Stă mai mult la pat, îngrijindu-se de ea soțul și unul dintre fiii ei. Ieri, văzând că medicul Dan Drăguț de la Oncologie a considerat că femeia poate fi tratată la Odobești, rudele au fost indignate. „Mi se pare normal ca atunci când ți-e rău să te duci la un medic care te-a tratat, ținând cont că el a fost ultimul medic care a tratat-o. El știa ce este mai bine pentru ea. Cred că profită de faptul că el e singurul medic specializat în tot județul”, mai spune Marinela. Fiica spune că dacă mama sa nu s-ar fi simțit atât de rău ar fi cumpărat biletele de avion pentru a o trimite în Italia, la un frate care ar fi avut posibilitatea să o trateze acolo. Compasiunea pentru femeia care se chinuia în salvare și decizia medicului de a o trimite la un alt spital decât cel ales de suferindă, au stârnit sentimente diverse în rândul celor dragi.

Medicul se apără

În replică la acuzațiile care i se aduc, medicul Dan Drăguț spune că femeia a fost trimisă la Odobești pentru că locuia în Jariștea, care se află în raza de competență a medicilor de la unitatea respectivă. Doctorul spune că a făcut tot ce trebuia, ba chiar mai mult i-a eliberat și o rețetă cu calmante până la programarea de la București sau Italia. „Am tratat-o cu ce a ținut de mine. Nu era o urgență, nu pierdea sânge. Era și o treabă amestecată, familia spunea că ar vrea să o ducă în Italia la tratament. Pentru că necesita tratament oncologic specific și era flotantă pe Jariștea am trimis-o la Odobești.    I-am eliberat și rețetă. Abia după ce a plecat salvarea mi-au spus că viza de flotant îi expirase. I-am ajutat cât am putut și cu ce a ținut de mine”, a declarat medicul Dan Drăguț. 

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?