Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

VIDEO și GALERIE FOTO: Nou în Focșani: Laboratorul de Tehnologie așteaptă la înscriere copiii și adulții interesați de robotică și programare

În vara acestui an, focșăneanul Ovidiu Jora a pus bazele Laboratorului de Tehnologie din Focșani, „un proiect de educaţie în tehnologie pentru copii și adolescenți cu vârsta între 9 și 16 ani, dar și pentru adulți, inițiativă binevenită pentru a completa nevoia de cursuri de robotică și programare din comunitate‟.

Care este scopul Laboratorului de Tehnologie? „Ne dorim să ajutăm tinerii să înțeleagă viitorul, să-l experimenteze și să participe la construirea lui. Metodele noastre de învățare sunt bazate 90% pe experiment, un mijloc eficient pentru a fixa cunoștințe stabile și de durată‟, spune Ovidiu Jora, fondatorul și instructorul Laboratorului de Tehnologie.

Cu experiență în învățământul non-formal, Ovidiu Jora este licențiat în inginerie mecanică, are un master în informatică și își dorește să-i ajute atât pe copii, cât și pe adulți să descopere tainele noilor tehnologii. Timp de patru ani, antreprenorul a desfășurat diverse activități de voluntariat în școlile din Focșani, ajutând la „inițierea unor cluburi de robotică, acolo unde acestea nu erau‟.

Hai la înscrieri!

Tehnologia face parte din viața noastră, așa că trebuie să învățăm cum să o utilizăm corect și eficient. Aici intervine Laboratorul de Tehnologie care oferă copiilor, adolescenților și adulților interesați cursuri de programare și robotică adaptate cunoștințelor fiecăruia. Pentru a participa la aceste cursuri nu ai nevoie decât de noțiunile de bază ale lucrului pe calculator și de… dorința de a învăța.

Cursurile pentru copii aflate în portofoliul nostru sunt următoarele: Programare în Scratch, unde învățăm cum să programăm jocuri cu ajutorul blocurilor de cod; Primul robot Arduino: ocolitorul de obstacole – unde, pornind de la noțiunile de bază, vom ajunge la construirea și programarea unui roboțel automat; Al doilea robot Arduino: robotul urmăritor de linie.

Programare benzilor de LED-uri adresabile: jocuri de lumini fascinante; Proiectarea obiectelor 3D: copiii modelează obiecte fantastice și le printează la imprimanta 3D, învățând elementele de bază ale programelor CAD și Internet of things (IOT): participanții conectează dispozitivele prin intermediul Internetului cu ajutorul telefonului mobil, comandând de la distanță diferite device-uri din gospodărie, utilizează un microcontroller cu facilități de conexiune Wi-fi. Cursurile pentru adulți sunt: AutoCAD – noțiuni de bază și de nivel intermediar despre proiectarea asistată de calculator și Fusion 360 – noțiuni de bază și de nivel intermediar despre modelarea 3D asistată de calculator‟, explică Ovidiu Jora.

Laboratorul de Tehnologie este dotat cu echipamente de ultimă generație, constând în: calculatoare, proiector, piese electronice, kit-uri de robotică și toate instrumentele necesare cursurilor. Mai multe informații privind cursurile organizate de Laboratorul de tehnologie pot fi obținute vizitând site-ul: https://www.roboticafocsani.ro , iar înscrierile se pot face la telefon, sunând la numărul: 0752239032 sau prin e-mail, la adresa contact@roboticafocsani.ro.

Programul cursurilor este flexibil, adaptat în funcție de programul școlar al copilului, grupele sunt formate din 4 maximum 6 persoane, iar durata unei ședințe pe săptămână este 90 de minute.

Visezi la o carieră IT sau pur și simplu ești pasionat de programare și robotică și-ți dorești să înveți mai multe?

Hai la Laboratorul de Tehnologie situat pe strada Republicii nr.69, la etajul 2, în vecinătatea Universității din Focșani (vechea Prefectură Putna).

Laboratorul de Tehnologie

Adresa: Focșani, str. Republicii nr.69, et.2

Contact: 0752239032

e-mail: contact@roboticafocsani.ro

Site: https://www.roboticafocsani.ro/

Facebook: https://www.facebook.com/people/Laboratorul-de-tehnologie/61551032105822/

Instagram: https://www.instagram.com/laboratoruldetehnologie/

YouTube:https://www.youtube.com/@LaboratorulDeTehnologie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?