Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO! 5 filme inspirate din istorie pe care merită să le vezi măcar o dată în viață

Filmele inspirate din istorie s-au bucurat tot timpul de un interes major din partea publicului și au rezultat adevărate capodopere. Ecranizări ale unor evenimente care chiar s-au întâmplat au suscitat interesul publicului și au avut încasări bune, în timp ce au câștigat premii la galele de specialitate din domeniu.

Printre cele mai populare filme inspirate din istorie sunt Schindler’s List, Troy și Saving Private Ryan. Descrierea lor și alte filme inspirate din istorie le găsești în acest articol.

Schindler’s List (1993)

O capodoperă cinematografică inspirată din fapte reale. Un film emoționant, la care nu puțini sunt cei care își stăpânesc cu greu lacrimile. Schindler’s List prezintă povestea omului de afaceri Oskar Schindler. Acesta a făcut afaceri în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial după ce și-a înființat o fabrică în care lucrau muncitori evrei care produceau produse pentru armata germană. Schindler s-a atașat însă de ei și a reușit să salveze peste o mie de la moarte, după ce le-a cumpărat practic viața. Este un film apreciat la nivel mondial, care a obținut 7 premii Oscar.

Troy (2004)

Tematica Războiului Troian a fost adusă adesea în discuție în istorie. În acest film îi putem vedea pe Brad Pitt, Eric Bana și Orlando Bloom. S-a bucurat de încasări de aproape 500 de milioane de dolari, la un buget de până în 185 de milioane de dolari. Filmul a beneficiat de recenzii bune, iar popularitatea de care s-a bucurat a dus și la apariția unor produse noi, cum ar fi jocul de casino online Age of Troy. Slotul creat de compania EGT poate fi încercat online, atât pe bani reali cât și sub formă de păcănele online gratis (18+). Este bazat pe tematica filmului, iar printre simboluri regăsim personaje ca Paris și Elena, dar și Corăbii, Bani de Aur și cărți de joc.

Saving Private Ryan (1998)

Acesta este unul dintre cele mai bune filme făcute vreodată de Steven Spielberg. În rolul principal este Tom Hanks, care intră în pielea unui căpitan ce conduce o garnizoană a cărei misiune este să recupereze de pe front un soldat pe nume Ryan, după ce doi dintre frații săi au murit în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Pe lângă Hanks, din distribuție mai fac parte Matt Damon și Edward Burns. Producția a avut încasări de 485 de milioane de dolari, la un buget de 70 de milioane de dolari.

Braveheart (1995)

Mel Gibson face un rol de excepție în acest film în care are și rolul de regizor. El intră în pielea lui William Wallace, cel care încearcă să elibereze Scoția de sub dominația Angliei. Braveheart se remarcă prin acțiune și discursuri de excepție. Un film cu un scenariu excelent, care a câștigat 5 premii Oscar. Încasările producției au fost de peste 210 milioane de dolari, la un buget de aproape 70 de milioane.

Platoon (1986)

Din Platoon putem afla povestea unui grup de soldați americani ce se află la luptă în războiul din Vietnam. Acțiunea o putem percepe prin ochii unui tânăr recrut și Platoon este un film care generează multă emoție. Oliver Stone a creat un film de top, care a avut nu mai puțin de opt nominalizări la Premiile Oscar și a câștigat patru distincții. Pentru un plus de autenticitate, actorii principali au fost puși să efectueze un stagiu de 13 zile de pregătire intensivă, în așa fel încât să poată intra cât mai bine în pielea personajelor. Rezultatul este unul excelent, deoarece Platoon este un film de top cu tematică istorică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?