Rezerviștii participă miercuri la antrenamente militare în poligonul de tragere Bogza

0
1644

Prefectul Județului Vrancea:

În conformitate cu prevederile art. 23 alin. (3) din Legea nr. 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parţială sau totală a forţelor armate şi al stării de război și ale art. 4, lit. f), pct. 9 din Legea nr. 415/2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, în perioada 02 – 07 octombrie 2023, se desfăşoară ,,Exerciţiul de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi teritoriului pentru apărare – MOBEX VN-VS-23”, condus de Ministerul Apărării Naţionale, în cooperare cu Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Exercițiul, desfășurat simultan în județele Vrancea și Vaslui, este cel mai mare exercițiu planificat, organizat și executat în ultimii ani.

Exerciţiile de acest tip se planifică şi se organizează periodic în toate judeţele ţării, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi teritoriului pentru apărare prin exerciţii şi antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, în anul premergător desfăşurării acestora.

Pe timpul exerciţiului, o parte din rezerviştii cu domiciliul în județul Vrancea, cuprinşi în planurile de mobilizare, vor fi chemați la unități militare în vederea desfăşurării unor activităţi specifice de pregătire, potrivit prevederilor legale în vigoare.

Miercuri, 04 octombrie, se va desfășura o secvență de antrenament cu militarii rezerviști în poligonul de tragere Bogza, județul Vrancea.

COMUNICAT DE PRESĂ, 02.10.2023

Foto cu rol ilustrativ, sursa: http://presamil.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here