Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

FOTO: Adjudeanul Ilie Roșu, la BMW Berlin Marathon 2023

Ilie Roșu, bine cunoscutul maratonist roman, inițiatorul maratoanelor ”Din dragoste pentru România și istoria ei”, a participat în ziua de 24 septembrie la BMW Berlin Marathon 2023, ediția a 49-a. Cum a fost acolo ne spune chiar Ilie Roșu:

”Sublimul BMW Berlin Marathon 2023! Cu 5 drapele înălțate deasupra capului, trecând pe sub Poarta Brandemburg, având inscripționat pe tricou mesajul România- Germania Împreună – Zusammen -Together! A fost maratonul 288 din carieră, 278 – cu drapelul Romaniei, 128 – cu steagul Uniunii Europene, 117 – cu steagul dacilor, 22 – cu steagul Organizatiei Natiunilor Unite si 2 – cu drapelul Germaniei! Cea de-a 49-a editie a BMV Berlin Marathon, care face parte din primele 6 maratoane ale lumii – Boston, New York, Chicago, Londra, Berlin si Tokyo – a avut loc în ziua de 24.09.2023. …

Am alergat prudent, … si respectând indicațiile medicului care m-a operat în anul 2021 și ajungând la finiș în limita timpului maxim regulamentar. Sublimul cursei rămân ultimii 500 de metri care se transformă într-o mare sărbătoare și o mare victorie. Trecerea pe sub Poarta Brandemburg, încurajările a mii și mii de spectatori și prezența în fața ta a zeci si zeci de camere de filmat care îți cer să fii vesel și să zâmbești, vor rămâne în memoria noastră pentru totdeauna. Și poate de aceea simțim nevoia să revenim prin locurile pe unde am trecut, eu fiind pentru a 3-a oară la acest maraton.

Mesajul inscripționat pe tricoul meu, România – Germania Impreună, Zusammen, Together, a fost și de data aceasta transmis, comentatorul cursei remarcând steagurile, rostind apoi la microfon câteva cuvinte despre steagul pe care l-a cunoscut cel mai bine, „Și acum trece steagul Germaniei”!

Cu o zi înainte de maraton a avut loc o cursa necompetitivă de 6 km la care maratoniștii au alergat între castelul Charlottenburg Schloss și stadionul Olympia, sosirea fiind pe stadion…”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?