Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Femeie reținută după ce a furat o mașină parcată în Focșani și a condus-o sub influența alcoolului și a drogurilor

O femeie în vârstă de 33 ani a fost identificată și reținută de polițiștii Biroului Rutier Focșani, la scurt timp după ce ar fi sustras un autoturism din municipiul Focșani. Aceasta a fost introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Vrancea. În cursul nopții trecute (luni – n.r.), ora 01.49, Poliția Municipiul Focșani a fost sesizată prin SNUAU 112, de către un bărbat, de 30 de ani, din comuna Poiana Cristei, cu privire la faptul că, în timp ce se afla la un imobil din municipiul Focșani, i-ar fi fost sustras autoturismul. În scurt timp au fost alertate echipajele de poliţie care au identificat în trafic autoturismul în cauză în municipiul Focșani.

Femeia care se afla la volan, în vârstă de 33 de ani, a fost testată cu aparatul etilotest care a indicat un rezultat de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, testarea cu aparatul din dotare a indicat posibila prezență a mai multor substanțe psihoactive. Întrucât femeia avea un comportament recalcitrant, a fost imobilizată și încătușată, iar ulterior condusă la o unitate medicală. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise însă aceasta a refuzat recoltarea.

Femeia a fost reținută pentru 24 de ore şi introdusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Vrancea. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, în vederea documentării întregii activități infracționale. Atragem atenția asupra importanței respectării regulilor de circulație și, în special, a celor referitoare la conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, consumul acestora scăzând capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici și auditivi, scăzând concentrarea, atenția, reflexele și viteza de execuție a mișcărilor.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deținerea ori alte operațiuni privind circulația drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani și interzicerea unor drepturi. Dacă faptele anterior menționate au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 5 ani la 12 ani și interzicerea unor drepturi.

De asemenea, se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, faptele de cultivare, producere, fabricare, experimentare, extragere, preparare, transformare, cumpărare sau deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept. Dacă faptele mai sus-menționate au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani. Totodată, punerea la dispoziție, cu știință, cu orice titlu, a unei locuințe sau a unui local ori a oricărui alt loc amenajat, în care are acces publicul, pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani și interzicerea unor drepturi.

IMPORTANT!

Potrivit Legii 213/2023, care a intrat în vigoare la data de 13 iulie 2023, conducătorul auto, aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori care nu deține permis de conducere și provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Biroul de presă al IPJ Vrancea

Foto cu rol ilustrativ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?