Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

VIDEO și GALERIE FOTO : Contrabandişti de ţigări FUGĂRIŢI prin oraș de poliţiştii de la CRIMĂ ORGANIZATĂ. OPT percheziţii în Focșani


Mai multe persoane care locuiesc pe strada Bujor din Focșani s-au trezit, aseară, cu polițiștii de la Crimă Organizată și jandarmii peste ele, în case. Imobilele le-au fost răscolite într-un dosar ce vizează contrabanda cu tigări. Potrivit unor surse oficiale, în acest dosar s-ar fi făcut 12 percheziții, dintre care patru în Suceava și restul în Vrancea.
    Acțiunea polițiștilor nu a fost ușoară, mai ales că cel care a adus țigările de contrabandă de la Suceava, un focșănean, a dat bir cu fugiții, fiind fugărit prin oraș de oamenii legii. În goana sa, pentru a nu fi prins de polițiști, dar și din cauza poleiului de pe străzi, aceasta a intrat cu mașina într-un autoturism parcat, pe care l-a avariat. A fost prins apoi în capătul străzii Mărășești. Autoturismul avariat aparține unui lucrător de la Penitenciarul Focșani.
    Polițiștii ne-au spus aseară că s-au făcut 12 percheziții, 4 în Suceava și 8 în Focșani. Potrivit unor surse oficiale, furnizoarea țigărilor ar fi o tânără din Suceava, Adina P., acuzată că și-a omorât soțul în urma unui accident rutier și că a condus fără permis. În timpul perchezițiilor de la Focșani s-au găsit 3.000 de pachete de țigări în imobile și alte 3.000 în mașina focșăneanului care a fugit. După ce s-au efectuat perchezițiile, mai multe persoane au ajuns la sediul poliției pentru a fi audiate. În total, peste 15 persoane au fost audiate noaptea trecută. Nu este exclus ca după audieri să se fi făcut și rețineri, acest lucru urmând a fi făcut public astăzi.

Nu este pentru prima dată când în anumite locuințe din zona Obor ajung mascații, de fiecare dată anchetatorii căutând același lucru: țigări. Unele dintre persoanele care fac obiectul dosarelor penale privind contrabanda au fost deja condamnate, altele sunt în curs de judecare.
De altfel, în urmă cu câteva luni, oamenii legii au găsit în trafic o mașină burdușită cu țigări, care venea de la Suceava și care urma să descarce marfa în Focșani, undeva în zona în care s-au făcut perchezițiile aseară. Åžoferul mașinii pline cu țigări nu a vrut să spună nici în ruptul capului la cine ducea marfa, el precizând doar că efectua un transport contracost. 

Într-un alt dosar în care sunt judecate și persoane din Vrancea, a fost acuzat și un fost polițist din Suceava, care s-a lăsat de meserie din motive de boală, dar s-a apucat de trafic de țigări. Åži atunci, pentru prinderea membrilor grupării, politiștii au avut de furcă, fiind nevoiți să tragă cu armele, după ce contrabandiștii au spart barajul și au fugit.
Potrivit unor surse, care s-au aflat aseară în apropierea locului în care au avut loc perchezițiile, prin zonă ar fi trecut și un personaj cunoscut în Focșani, venit de undeva de la munte. Despre acesta, toată lumea spune că ar  conduce afacerea cu țigări de contrabandă, țigări pe care femeile rome le vând de sub fuste, inculsiv în Piața Moldovei. Până acum, el nu a fost anchetat de oamenii legii.

UPDATE! Patru persoane au fost reținute. Este vorba despre un bărbat și trei femei: Valentin R., Vasilica B., Angela M. și Adina Gabriela P..


26 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?