Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Rugbist focșănean, component al lotului național, ARESTAT pentru trafic de DROGURI


Rugbistul focșănean Teodor Borș, care face parte din lotul național, a fost arestat preventiv de magistrații Tribunalului Constanța, la propunerea procurorilor DIICOT. Arestarea s-a făcut într-un dosar de trafic de droguri, iar în afară de sportiv a mai fost arestată și o tânără. 
Potrivit jurnaliștilor de la Gazeta de Năvodari, „la data de 21.08.2015, s-a organizat și executat o acțiune pe linia combaterii traficului ilicit de droguri, având ca obiect punerea în executare a 5 mandate de percheziții domiciliare și a 3 mandate de aducere. Acțiunea a vizat 4 persoane din municipiul București, care în perioada mai – august 2015 s-au implicat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc în Constanța și București. În urma perchezițiilor domiciliare au fost identificate: 17.950 lei, 70 grame de canabis, precum și dispozitive pentru prepararea, porționarea și consumul drogurilor, iar 3 persoane au fost conduse la sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Constanța pentru cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, prev. de art. 2 al. 1 și 2 din Legea nr. 143/2000. Acțiunea a fost sprijinită logistic și operativ de către B.C.C.O. București și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei București”.
     Două persoane au fost propuse pentru arestare, respectiv rugbistul focșănean Teodor Borș și Mădălina Georgiana Câtu. Cei doi au primit mandate de arestare preventivă, dar au contestat măsura, după cum se arată pe site-ul Tribunalului Constanța. „Dispune arestarea preventivă a inculpaților Borș Teodor și Câtu Mădălina – Georgiana, perioadă de 30 de zile de zile, începând de la data de 21.08.2015 și până 19.09.2015, inclusiv”, potrivit portalului Tribunalului Constanța.
Fostul său antrenor de la LPS Focșani, Romică Păun, ne-a spus că nu se aștepta la așa ceva. „Nu mă așteptam la așa ceva. Am lucrat 4 ani împreună și am avut performanțe deosebite. Este matur și nu mai răspunde nimeni pentru faptele lui”,
a spus fostul antrenor. 
    Despre performanțele tânărului focșănean, Monitorul de Vrancea a scris de mai multe ori. Într-un material apărut în februarie 2013, în „Monitorul de Vrancea”, relatam faptul că în anul 2010 Teodor Borș  a devenit vicecampion național cu echipa Under 19 a Liceului cu Program Sportiv Focșani, apoi, într-un interval de numai doi ani, a evoluat la două echipe cu nume în rugby-ul românesc, la Arad și Dinamo București, apoi a făcut marele pas în echipa națională a României Under 19.
    Teodor Borș a avut primul contact cu sportul la vârsta de 11 ani. A experimentat mai întâi fotbalul, pe postul de portar, încercând să-i calce pe urme fratelui său, Valentin, care la acea vreme apăra poarta formației Oțelul Galați. După un an și jumătate, a renunțat la „sportul rege” și s-a orientat spre „sportul cu balonul oval”. „Cel care m-a îndrumat prima oară spre rugby a fost Tiberiu Daschievici, profesor pe atunci la Åžcoala Generală din cartierul Mândrești. Treptat, acesta mi-a explicat ce este rugby-ul, că fizicul meu, pe care îl aveam în acea vreme, mă recomandă pentru acest sport și am șanse mari să ajung în elită. La începutul clasei a VIII-a am început să practic rugby-ul și am ales Liceul cu Program Sportiv Focșani, unde am fost preluat de profesor-antrenor Ion Viorel. Un munte de seriozitate, un profesionist, un mentor pentru mine. Mereu ne spunea că avem două lucruri de făcut: școală și performanță”, spunea, în urmă cu câțiva ani, pilierul Teodor Borș.

   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?