Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Polițiștii locali au ridicat 10 mașini parcate neregulamentar


Zece autoturisme parcate neregulamentar au fost ridicate de polițiștii locali în perioada 19-25 mai. Polițiștii locali spun că au fost ridicate autoturismele oprite sau staționate neregulamentar în zona de acțiune a indicatoarelor „Oprire-Staționare-Accesul Interzis”. 
 În perioada menționată, polițiștii locali au acționat, cu precădere, în locurile unde cetățenii au sesizat că nu se respectă normele de conviețuire socială, dar și în zonele unde au fost informați că sunt persoane care fac gălăgie, consumă alcool ori nu respectă normele de curățenie. În acest sens, au fost legitimate și avertizate verbal 80 de persoane predispuse la comiterea unor fapte antisociale, care se aflau pe stradă, în localuri publice, în parcuri, zone de agrement și alte locuri de pe raza municipiului Focșani. 
 Întrucât în perioada menționată nu se terminase campania electorală, polițiștii locali au supravegheat în continuare zonele de afișaj electoral. În acest sens „au fost verificate/ legitimate un număr de 9 (nouă) persoane suspecte – pe strada Revoluției, Bulevardul Independenței și în zona Piața Unirii. Au fost aplicate un număr de 3 (trei) sancțiuni contravenționale, dintre care 2 (două) avertismente verbale și 1 (una) amendă, în valoare de 200 lei, conform HCL Focșani nr. 63/2002, cu modificările și completările ulterioare. În urma unei sesizări primite, polițiștii locali s-au deplasat în zona Gării a municipiului Focșani, unde au fost amplasate panourile electorale, deoarece un cetățean a rupt mai multe afișe electorale. Ajunși la fața locului, polițiștii locali au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, cetățeanul în cauză a fost reținut, legitimat și preluat de un echipaj al Poliției Naționale pentru a fi luate măsurile care se impun, conform legii”, se arată într-o informare a Poliției Locale. 
 În aceeași perioadă, polițiștii locali au supravegheat și traficul rutier și au preluat 10 sesizări primite de la cetățeni cu privire la tulburarea folosinței parcărilor de reședință pe Bulevardul Gării, strada Duiliu Zamfirescu, Greva de la Grivița și strada Piața Independenței. Au fost aplicate un număr de 54 sancțiuni contravenționale, dintre care 42 avertismente și 12 amenzi, în valoare de 1.850 lei, privind circulația pe drumurile publice. „Polițiștii locali din cadrul Compartimentelor disciplină în construcții și afișaj stradal, protecția mediului, evidența persoanei, activitate comercială au continuat verificările privind respectarea prevederilor legale, conform competențelor ce le revin. Astfel, au fost supravegheate zonele în care se fac frecvent depozitări de gunoi și moloz pe domeniul public și au fost date înștiințări cu termen de ridicare. De asemenea, polițiștii locali s-au deplasat pe strada Aleea Florilor pentru a înștiința  proprietarii autoturismelor parcate pe spațiul verde cu privire la prevederile legale și au fost distribuite invitații persoanelor care au cartea de identitate expirată pentru a se pune în legalitate”, se mai arată în informarea Poliției Locale. 
 Polițiștii locali au verificat și autorizațiile de construire, fiind somate persoanele care nu aveau autorizații pentru construcțiile efectuate să intre în legalitate. O altă responsabilitate a polițiștilor locali a fost aceea de a face verificări la mai multe societăți comerciale pentru a vedea dacă administratorii acestora respectă ori nu autorzațiile de funcționare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?