Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

„Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a ȘCOLII GIMNAZIALE „REGINA MARIA” VINTILEASCA”

Comunicat de presă

PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

UAT COMUNA VINTILEASCA a semnat contractul de finanțare nr. 1628DOT/2023 pentru proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a ȘCOLII GIMNAZIALE „REGINA MARIA” VINTILEASCA” (cod F-PNRR-Dotări-2023-1926), depus în cadrul PNRR/2022/C15.

Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR),Pilonul VI.Politici pentru noua generație/Componenta C15: Educație/ Reforma 4. Crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior/ Investiția 13. Echiparea laboratoarelor informatice din școlile de educație și formare profesionala și Investiția 14. Echiparea atelierelor de practică din unitățile de învățământ profesional și tehnic și Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației/Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologive digitale pentru unitățile de învățământ precum și Reforma 6. Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcție și dotare în sistemul de învățământ preuniversitar/Investiția 11. Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare și laboratoarele/atelierele școlare.

Valoare totală a contractului de finanțare este de 796.660,13 RON, din care valoarea nerambursabilă finanțată din PNRR este de 669.462,29 RON.

Obiectivele proiectului:

  • Transformarea digitală a școlii gimnaziale „REGINA MARIA” Vintileasca cât și a structurii din subordinea acesteia, respectiv școala primară „PICTOR MIHAIL BĂLĂȘESCU” BAHNELE ;

  • Asigurarea infrastructurii și resurselor tehnologice necesare, permițând accesul elevilor la tehnologie prin laboratorul de informatică cel de biologie și a echipamentelor digitale;

  • Sporirea calității și siguranței mediului de învățare;

  • Oferirea dotărilor necesare pentru îndeplinirea standardelor de calitate în sălile de clasă, laboratoare și în sala de sport.

Investiția va consta în dotarea cu mobilier a unui numărde 10 săli de clasă împărțite astfel: sala laboratorului de informatică și 7 săli de clasă din școala gimnazială „REGINA MARIA” Vintileasca și 2 săli de clasă din școala primară „PICTOR MIHAIL BĂLĂȘESCU” BAHNELE. De asemenea vom dota sălile de clasă mai sus menționate, cu echipamente TIC (9 săli de clasă) iar în vederea sporirii calității și siguranței mediului de învatare, se vor dota laboratorarele de informatică și de biologie precum și sala de sport din cadrul Școlii Gimnaziale „REGINA MARIA” Vintileasca.

În urma realizării acestor investiții, se va crea un mediu prielnic desfășurării unui proces educațional de calitate de care se vor bucura elevii și cadrele didactice.

Perioada de implementare a proiectului realizându-se în intervalul august 2023 – decembrie 2024.

Date de contact

Tel.: 0371 303 940 Fax: 0371 606 049

primaria.vintileasca@gmail.com

https://www.vintileasca.primarievn.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?