Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Apel umanitar pentru familia din Biliești a cărei casă a fost distrusă de un incendiu

La începutul acestei săptămâni, casa unei familii din comuna Biliești a fost cuprinsă de un incendiu devastator. Toți cei care se aflau acasă în acea zi, au reușit să se salveze, însă locuința a fost distrusă de flăcări. În prezent, familia are nevoie de ajutor pentru achiziționarea materialelor de construcție. Toader Constantin, președintele Partidei Romilor Pro-Europa, filiala Vrancea, a trimis pe adresa redacției următorul mesaj:

Dragi prieteni, cu inimile pline de compasiune și solidaritate, vă aducem la cunoștință o situație de urgență care necesită ajutorul nostru imediat. Un incendiu devastator a izbucnit recent în comuna Biliești, lăsând în urmă distrugere și suferință pentru o familie și comunitatea lor. La fața locului, echipele de intervenție ale Detașamentului de Pompieri Focșani și Serviciul Voluntar și localnicii, au făcut eforturi eroice pentru a stinge flăcările, dar lupta este departe de a se încheia.

(…)Fondurile strânse vor fi folosite pentru a ajuta familia afectată să-și reconstruiască viața și locuința, pentru a restabili normalitatea în comunitatea lor și pentru a oferi sprijinul necesar celor care au pierdut totul. (…) Fiecare gest de bunătate contează și poate face o diferență semnificativă în viețile celor care au fost afectați. Puteți face donații prin transfer bancar la contul: RO23BTRLRONCRT0115838001. Fiecare donație va fi folosită cu grijă și transparență! Împreună, putem aduce speranță și sprijin în momentele dificile. Haideți să fim acolo pentru cei care au nevoie acum mai mult ca niciodată. Mulțumim pentru generozitatea voastră și pentru că sunteți alături de cei afectați de această tragedie. Cu recunoștință și speranță, Toader Constantin‟.

Despre acest caz am discutat și cu Vasile Chirilă, primarul comunei Biliești, care ne-a spus că este vorba despre locuința lui Pamfil Titi Bunădimineața. „În acea casă locuiau practic două familii, cea a lui Bunădimineața Pamfil Titi, și cea a părinților lui – Bunădimineața Dumitru‟, spune primarul din localitate.

Vasile Chirilă spune că în sprijinul familiei Bunădimineața au sărit imediat vecinii, primarul fiind plăcut surprins de faptul că „cetățenii s-au mobilizat foarte repede‟. Până la sosirea echipajelor de salvare, „care au acționat eroic‟, vecinii au sărit în ajutorul familiei pentru a salva câteva bunuri din interiorul locuinței. Membrii familiei Bunădimineața sunt descriși de primar ca fiind „gospodari și săritori‟. Capul familiei, Pamfil Titi a făcut parte din Comitetul Local pentru Situații de Urgență Biliești până „anul trecut când a fost victima unui accident rutier în urma căruia a rămas cu un handicap‟, mai spune primarul.

Am reușit să-i ajutăm cu utilaje pentru a igieniza locul. Încercăm să facem demersurile necesare pentru a-i ajuta și financiar. Sunt încercări grele prin care trec – accidentul de anul trecut și incendiul de săptămâna aceasta, însă sperăm ca Dumnezeu să-și întoarcă fața și să vină și zile bune. Au nevoie fie de materiale de construcție, fie de bani pentru aceste materiale. Contul acela de IBAN este pe numele lui Bunădimineața Pamfil Titi, l-am verificat‟, a mai adăugat primarul Vasile Chirilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?