Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Adjud. Mai multe străzi vor fi modernizate și asfaltate

Mai multe străzi vor fi reabilitate prin intermediul proiectului „Reabilitare și modernizare infrastructură stradală, municipiul Adjud, județul Vrancea“. Primăria Adjud a scos la licitație un contract ce vizează reabilitarea și modernizarea mai multor străzi din municipiul de pe Trotuș. Este vorba de implementarea etapei I a proiectului. Lungimea totală a străzilor ce se vor reabilita și moderniza este de aproape 6 kilometri, iar valoarea estimată a lucrărilor este de aproape 10 milioane de lei. Străzile care vor fi asfaltate în cadrul acestui proiect sunt: Costache Negri, tronson 1; Costache Negri, tronson 2; Nicolae Bălcescu; Copacești tronson 1; Albinei; Tăbăcari; Stejarului; Islaz; Independenței; Mihai Eminescu tronson 1; Mihail Kogălniceanu; Salcâmilor tronson 1; Salcâmilor tronson 2.

Lucrările propuse constau în: săpătură în casetă pentru păstrarea cotei existente; amenajare structură rutieră proiectată; amenajare trotuare și montarea de borduri la marginea carosabilului; amenajare parcări; ridicare la cotă capace; asfaltare; lucrări de semnalizare rutieră. Proiectul „Reabilitare și modernizare infrastructură stradală, municipiul Adjud, județul Vrancea“ are două etape și o valoare totală de peste 20 de milioane de lei, iar finanțarea este asigurată prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

În total vor fi modernizate și reabilitate 25 de străzi și trotuarele aferente acestora respectiv: Simion Bărnuțiu – tronsoanele 1 și 2; Mihai Eminescu – tronsoanele 1, 2 și 3; 1 Decembrie; Revoluției; Păcii; Siret; Vasile Alecsandri; Moș Ion Roată; Avram Iancu; Eroilor; Brândușei; Stadionului; Câmpului – tronson 1 și 2; Papareț; Primăverii; Nicolae Bălcescu; Mihail Kogălniceanu; Copăcești; Costache Negri – tronson 1 și 2; Islaz – și Islaz Acces 1, 2, 3 și 4; Tăbăcari; Independenței; Albinei; Stejarului; Salcâmilor – tronson 1 și 2.

„Prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny a fost aprobată realizarea obiectivului de investiții „Reabilitare și modernizare infrastructură stradală, Municipiul Adjud – Județul Vrancea”, etapa I. Locuitorii din zonă sunt obligați să execute toate lucrările pentru eventualele branșamente la rețelele de utilități publice (apă, canalizare, gaze, energie electrică) până pe data de 30.09.2023. După terminarea lucrărilor de asfaltare nu vor mai fi permise realizarea de lucrări pe domeniu public pe o perioadă de 5 ani de la terminarea lucrărilor“, se arată într-o informare a Primăriei Adjud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?