Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Vrânceni cercetați pentru violență în familie

La data de 11 septembrie, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Tulnici au fost sesizați cu privire la faptul că, în data de 10 septembrie, în jurul orei 19.30, în urma unei discuții în contradictoriu, o femeie, în vârstă de 68 de ani, din comuna Păulești, a fost lovită în zona feței și a corpului de către soțul său, un bărbat de 70 de ani, fiindu-i provocate leziuni. Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au completat formularul de evaluare a riscului și au stabilit faptul că există risc iminent, însă femeia de 68 de ani nu a dorit emiterea unui ordin de protecție provizoriu. În cauză sunt continuate cercetările în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

La data de 11 septembrie a.c., ora 18.45, polițiștii Biroului de Ordine Publică au fost sesizați, prin SNUAU 112, cu privire la faptul că, o femeie, de 63 de ani, a fost agresată fizic de către fiul său, un bărbat de 38 de ani. În urma întocmirii formularului de evaluare a riscului, a reieșit faptul că există risc iminent, în acest sens fiind emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile. Femeia de 63 de ani nu a fost de acord cu montarea unui dispozitiv de supraveghere electronică, cercetările fiind continuate în cadrul dosarului penal întocmit, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Ce faceți dacă ați devenit o victimă?

– conștientizați ce vi se întâmplă și nu acceptați situația ca pe o stare de normalitate;

– sesizaţi Poliția, sub orice formă o puteți face;

– dacă vă simțiți în pericol din partea agresorului, solicitați polițistului să vă ajute și să elibereze un ordin provizoriu de protecție, cu toate implicațiile juridice ce decurg de aici;

– cereți ajutorul organizațiilor care oferă consiliere, sprijin, adăpost, etc.;

– nu vă retrageți plângerea!

Lăsați-ne să ne facem treaba, pentru a vă putea ajuta!

Biroul de presă al IPJ Vrancea

Foto cu rol ilustrativ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?