Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO: Raliul Iaşiului a adunat la start 64 de echipe din ţară şi 5 din străinătate

Sute de ieşeni au venit vineri seara pe pietonalul Ştefan cel Mare pentru a admira, a lua autografe şi a fotografia maşinile şi echipajele care s-au aliniat la Startul Festiv al Raliului Iaşiului. Iubitorii sportului cu motor au avut prilejul ca în perioada 8-10 septembrie să admire cele aproape 70 de echipaje care au venit la această ediţie a Raliului Iaşiului. „Mulţumesc pentru că aţi venit într-un număr atât de mare la această competiţie. An de an s-a pus suflet pentru organizarea ei. De la an la an au fost tot mai multe echipe. Credem că anul acesta va fi mai interesant pentru că avem echipaje care au venit din afara graniţelor ţării şi vor da o altă patină competiţiei. În curând vom face din Raliul Iaşiului, o competiţie de nivel european. Asta ne dorim. Ceea ce le doresc tuturor participanţilor este să ajungă fiecare sănătos după toate probele de concurs, după care, funcţie de timpi, cel mai bun să câştige”, a afirmat primarul Mihai Chirica.

Unul dintre veterani, Valentin Porcişteanu, a intrat în cursa de la Iaşi alături de Dan Dobre. El a împărtăşit publicului bucuria de a lua parte la această competiţie. „Ne place de fiecare dată să venim aici. Atmosfera e superbă. La SuperSpeciala de mâine (sâmbătă – n.r.) abia aştept să facem spectacol. Vă aşteptăm şi la probele de macadam, bineînţeles. Va fi un raliu frumos, probele sunt extraordinare. Să ne bucurăm duminică de un rezultat bun obţinut aici şi, bineînţeles, şi de spectacol”, a declarat Valentin Porcişteanu.

Printre cei care s-au aliniat la linia de start a Raliului Iaşiului a fost echipajul format din ieşenii Bogdan Gheorghiu şi copilotul Dan Iamandi, care în viaţa de zi cu zi este inspector general al IGSU. „Planul este să facem spectacol, să bucurăm publicul şi să ne distrăm”, a spus Bogdan Gheorghiu. Obişnuit al curselor de raliuri în postura de pilot, Dan Iamandi revine de data aceasta în maşina de concurs în calitate de copilot.

„Revin după trei ani şi mă bucur că m-am întors acasă la raliu, despre care toată lumea spune că este cel mai frumos din România. Nu aş vrea să vorbesc prea mult, pentru că eu vreau să vorbesc mâine şi poimâine. Astăzi am dat cuvântul pilotului. Le urez succes tuturor şi sper să ne vedem la sfârşitul competiţiei cu toţi şi cu maşinile aşa cum le vedeţi cu toţii, întregi”, a afirmat Dan Iamandi.

O altă revenire în Campionatul Naţional de Raliuri, cu o Skoda Fabia, cu numere de înmatriculare de Iaşi, este echipajul clujean Bogdan Marişca şi Karoly Borbely. „Mă bucur că ne aflăm aici. Venim cu plăcere. Sebastian, copilotul meu, se află un pic mai în spate. El este mentor acum pentru un alt Sebastian. Aşa încercăm să facem un transfer de knowhow, că tot e un cuvânt la modă printre cei mai tineri, dar în principal e să ne simţim bine, să ne distrăm. Încercăm să vedem dacă reuşim să atingem podiumul. Ne-ar bucura. E frumos. Vremea ne ajută, nu se anunţă ploaie. Sperăm să fie cât mai mulţi spectatori pe margine. E o competiţie promiţătoare”, a spus Bogdan Marişca.

Potrivit organizatorilor, la ediţia din acest an a Raliului Iaşiului, 64 de echipe din ţară şi 5 echipe din străinătate s-au întrecut pe parcursul a nouă probe. Şase dintre cele 64 de echipe din ţară sunt din Iaşi. După ce vineri seara a fost dat Startul Festiv, ocazie cu care admiratorii au avut prilejul să ia autografe şi să facă fotografii cu idolii lor, sâmbătă, în a doua zi de concurs, au fost organizate şase probe speciale, trei distincte. Au fost câte două treceri la Cioca-Boca şi Mădârjac, iar seara, de la ora 18,00, a fost organizată SuperSpeciala, în zona Râpa Galbenă – Bulevardul Independenţei.

Duminică, participanţii la Raliul Iaşiului au trecut de proba Dobrovăţ, care a avut startul la ora 10,00, urmată de proba Power Stage Ciurea, unde fanii acestui sport, dar nu numai, au putut lua parte la Festivalul Woodscape, astfel încât să petreacă sfârşitul de săptămână într-un mod deosebit. Festivitatea de premiere a avut loc duminică, după prânz, în centrul Iaşiului.

Simone Tempestini, campionul naţional en titre, a câştigat, duminică, Raliului Iaşului, a şasea etapă din Campionatul Naţional de Raliuri Betano. Echipajul Simone Tempestini/Sergiu Itu (Skoda Fabia Rally 2 Evo) a fost cronometrat cu timpul de 01 h 06 min 57 sec 6/10, fiind urmat de un alt echipaj de la Napoca Rally Academy, Bogdan Marişca/Karoly Borbely (Skoda Fabia Rally 2), la 01 min 28 sec 4/10. Podiumul a fost completat de Sebastian Barbu/Bogdan Iancu (Skoda Fabia Rally 2 Evo), la 01 min 59 sec 7/10 de învingători. Simone Tempestini şi-a consolidat poziţia de lider în clasamentul general al piloţilor, fiind urmat de Sebastian Barbu. Ultimele două etape ale sezonului sunt Raliul Clujului (30 septembrie-1 octombrie) şi Tess Rally Braşov (27-29 octombrie).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?