Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Deputatul Laurențiu Marin: Reformele fiscale propuse de PSD – protejarea celor cu venituri mici, solidaritate din partea celor cu profituri excesive

Deputatul Laurențiu Marin a declarat că premierul Marcel Ciolacu își asumă un act de curaj și răspundere politică pentru obținerea fondurile europene și pentru dezvoltarea echitabilă a României. În acest sens, președintele PSD propune un pachet de măsuri fiscale care au ca principiu fundamental echitate fiscală și socială: protejarea celor cu venituri mici, solidaritate din partea celor cu profituri excesive. „Reformele vizează principiul cumpătării în folosirea banilor publici. Statul trebuie să fie primul care dă exemplu de decență și cumpătare în gestionarea banilor contribuabililor. Totodată, reforma aparatului de stat trebuie să fie la pachet cu reforma fiscală. Există o viziune diferită la unii colegi din PNL privind angajarea răspunderii pentru reformele fiscale. Ceea ce trebuie știut este că nu avem de a face cu o angajare a răspunderii pentru austeritate, ci o angajare a răspunderii pentru reforme, pentru bani europeni și pentru echitate fiscală și socială. În realitate, cei din PNL care se opun angajării răspunderii se opun reformării aparatului bugetar, se opun impozitării profitului excesiv, se opun impozitării luxului și se opun impozitării viciului“, a afirmat deputatul vrâncean.

Laurențiu Marin a mai arătat că reforma fiscală propusă de premierul Marcel Ciolacu nu vizează majorarea cotei generale de TVA, nu elimină cotele de TVA reduse pentru medicamente și proteze medicale, pentru alimente și pentru manualele școlare. „Mai mult, toate aceste decizii vor aduce venituri suplimentare la bugetul statului care vor permite creșterea salariului minim pentru protejarea salariaților cu venituri mici, dar și sprijinirea pensionarilor cu venituri mici“, a încheiat deputatul Laurențiu Marin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?