Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Amenzi și lemn confiscat în urma unor controale la un depozit din Dumitrești și la firme din Vidra, Nistorești, Paltin și Nereju

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au organizat și desfășurat în ultima perioadă ample acțiuni pe linie silvică, activitățile vizând atât transportatorii de material lemnos dar și documentarea aspectelor de natură infracțională privind delicte silvice.

În perioada 04 – 07 septembrie, polițiștii Serviciului de Ordine Publică Vrancea – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale rezultate din punerea în valoare, exploatarea, transportul, depozitarea, prelucrarea și comercializarea materialelor lemnoase.

Astfel, polițistii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au efectuat un control pe linie silvică la depozitul de material lemnos aparținând unei societăți cu punct de lucru Depozit Dumitrești.

În urma comparării stocurilor faptice identificate în incinta punctului de lucru, cu situația scriptică generată de aplicația informatică Sumal 2.0, s-a constatat faptul că operatorul economic nu a deținut cantități de lemn rotund specia fag, lemn foc rășinoase, lemn rotund rășinoase, cherestea specia rășinoase, lăturoaie fag, rășinoase, tei și plop.

Operatorul economic a fost sancționat contravențional potrivit prevederilor Legii nr. 171/2010 Republicată, cu amendă în cuantum de 30.000 lei, fiind dispusă măsura complementară a confiscării valorice a cantităților de material lemnos, în volum total de 263,73 mc, în valoare de peste 56.000 de lei. (calculată conform Ordinului M.M.A.P. nr. 216/2023).

–––-
În perioada 05-07 septembrie, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Vidra au desfășurat o acțiune preventiv-reactivă pe drumurile publice și la sedii/puncte de lucru ale agenților economici ce au ca obiect de activitate exploatarea, debitarea, transportul și comercializarea materialelor lemnoase din comunele Vidra, Nistorești, Paltin și Nereju.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul specialiștilor din domeniul silvic.

78 de persoane au fost legitimate, 14 depozite de material lemnos/instalații de debitare fiind controlate.

Totodată, au fost verificate 36 de transporturi auto de material lemnos.

Pentru neregulile constatate polițistii au aplicat 44 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 69.000 de lei.

Ca măsuri complementare, a fost dispusă confiscarea cantității de 127,378 mc material lemnos, în valoare totală de peste 25.000 de lei.

Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale în vederea identificării celor care comit delicte silvice urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare, pentru tragerea la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare.

Biroul de presă al IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?