Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Tânără care practica prostituția în Focșani, bătută și tâlhărită de un bărbat ce o contactase în urma unui anunț postat de aceasta

Un bărbat din Brăila, în vârstă de 25 de ani, a fost condamnat la închisoare cu executare după ce și-a „încercat” forța cu o tânără care practica prostituția în Focșani, pe care a bătut-o și i-a furat bani și mai multe bunuri. Inculpatul găsise partea vătămată în urma unui anunț postat de aceasta și, sub pretextul că dorește să întrețină relații sexuale, a mers să întâlnească tânăra în apartamentul pe care aceasta îl închiriase în regim hotelier. Conform rechizitoriului, bărbatul a intrat în apartament cu gluga gecii pe cap, iar fața o avea acoperită în zona gurii și a nasului cu un fular de culoare neagră și, odată ajuns în dormitor, a prins-o cu mâna de păr pe femeie, smulgându-i mai multe fire de păr, solicitându-i să scoată toate bunurile pe care le are.

Așa a făcut „rost” inculpatul de 2.700 lei și un Iphone 11, după care a amenințat-o pe femeie cu un briceag, așa că aceasta i-a mai dat un alt telefon, 300 de lei și o brățară din aur. Înainte de a pleca, inculpatul i-a spus persoanei vătămate să nu sune la poliție, însă aceasta și-a rugat colega de apartament să cheme oamenii legii. Inculpatul a fost identificat la scurt timp și arestat, iar în timpul anchetei, femeia a precizat că se constituie parte civilă cu suma de 5.500 lei, reprezentând prejudiciul cauzat, nerecuperat la acel moment. În timpul primelor audieri, brăileanul a declarat că a găsit pe internet contul unei escorte care i-a plăcut, a contactat-o telefonic și a mers la ea, susținând însă că i-a dat acesteia 200 lei pentru sex oral neprotejat, dar pentru că acesta a vrut să folosească un prezervativ, au avut discuții în contradictoriu.

Bărbatul a admis că a agresat partea vătămată – a lovit-o de două ori cu palma peste față și a tras-o de păr, dar numai pentru că aceasta a refuzat să îi restituie cei 200 de lei, iar ulterior a părăsit apartamentul. La acel moment, al primelor audieri, acesta a mai declarat că a consumat droguri, respectiv marijuana și etnobotanice. Ulterior, ca inculpat, a recunoscut însă tot, precizând că i-a luat cele două telefoane mobile pentru ca aceasta să nu sune la poliție. Inculpatul chiar a promis că o va despăgubi pe femeie, iar pe parcursul urmăririi penale, partea civilă a declarat că organele de poliţie i-au restituit suma de 2.035 lei, astfel că şi-a redus din pretenții.

(…) condamnă pe inculpatul (…), la o pedeapsă de 4 ani închisoare pentru tâlhărie calificată, (…) deduce din pedeapsa aplicată inculpatului, durata reţinerii şi arestării preventive, de la 16.02.2023 până la zi. (…) admite acţiunea civilă intentată de partea civilă (…) şi obligă inculpatul (…) la despăgubiri civile către aceasta, în valoare de 2.100 lei, reprezentând daune materiale. (…) obligă inculpatul (…) la plata sumei de 1.500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat (din care 1.360 lei cheltuieli judiciare din cursul urmăririi penale). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în sentință.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: https://pixabay.com/ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?