Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Salariații din Finanțe se pregătesc de grevă

Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe a declanșat conflictul colectiv de muncă! Sindicatul a anunțat că au fost transmise notificări privind declanșarea conflictului colectiv de muncă către Ministerul Finanțelor Publice, ANAF și direcțiile regionale ale finanțelor publice. Totodată, a fost depusă la Ministerul Muncii o solicitare pentru conciliere, conform legii dialogului social, ultima etapă înaintea declanșării grevei generale. „În maxim 3 zile lucrătoare, Ministerul Muncii trebuie să demareze procedura de conciliere între Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe și Ministerul Finanțelor, această etapă fiind obligatorie înainte de grevă”, a anunțat Sindicatul.
În paralel, finanțiștii au continuat protestele spontane la nivelul mai multor unități fiscale din țară. Este a doua săptămână în care funcționarii din Finanțe au protestat în fața instituțiilor și au cerut rezolvarea revendicărilor de natură economică, profesională și socială. Angajații Fiscului au precizat că nu au blocat niciodată digitalizarea instituției deoarece aceasta le-ar asigura timpul necesar să se aplece cu precădere asupra activităților importante și nu să aștepte 3 ore la deschiderea unei aplicații.
Reamintim că principalele revendicări ale salariaților din Finanțe se referă la modernizarea sistemului de recrutare, avansare, pregătire profesională, protecție și sprijin pentru elaborarea unui statut al finanțistului, modernizarea sistemului de salarizare pentru toate funcțiile din cadrul sistemului fiscal, prin crearea familiei ocupaționale „finanțe” dar și echitate salarială în cadrul sistemului, la muncă egală, salariu egal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?