Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Botoşani: Anchetă internă dispusă de conducerea Spitalului Judeţean, după moartea în Maternitate a unei tinere de 25 de ani

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani a dispus efectuarea unei anchete administrative, după ce o tânără de 25 de ani a decedat la Maternitate, la câteva ore după ce a fost internată. Purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Ioan Asaftei, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, că ancheta urmăreşte stabilirea cauzelor morţii tinerei, dar şi modul de respectare a protocoalelor terapeutice. „La nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă ‘Mavromati’ Botoşani s-a constituit o echipă de specialişti, care să analizeze cauza decesului şi modul cum au fost respectate protocoalele terapeutice în vigoare”, a afirmat Asaftei.

El precizează că tânăra a ajuns pe Secţia de obstretică şi ginecologie joi seară, în jurul orei 23,30, fiind adusă de ambulanţă. Femeia, care mai avea trei copii, era însărcinată în luna a treia. Ea a chemat ambulanţa după ce a acuzat sângerare genitală externă şi dureri abdominale. „S-au efectuat investigaţii de laborator, conform protocolului în vigoare, dar şi examene paraclinice constând în examen ecografic. Medicii de la Maternitatea Botoşani au declarat că nu s-a impus evacuarea sarcinii în cursul nopţii, deoarece sângerarea genitală externă a fost foarte redusă, colul uterin închis, fără semn de avort în evoluţie. Pe data de 18 august, la orele 7.30, brusc se degradează starea generală a pacientei, cu dispnee severă, cu sângerare abundentă la nivelul căilor aeriene superioare, motiv pentru care este transferată de urgenţă în Secţia de anestezie – terapie intensivă, unde se instituie manevre complexe de reanimare.

Din păcate, în ciuda eforturilor medicilor, la ora 8.20, se declară decesul prin stop cardio-respirator iresuscitabil, hemoragie căi respiratorii superioare”, a explicat Ioan Asaftei. Conducerea spitalului aşteaptă, de asemenea, rezultatele necropsiei. O anchetă penală pentru ucidere din culpă a fost demarată şi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?