Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

VIDEO și FOTO! Voluntarii ACDB au strâns din Siret 24 de saci cu deșeuri

Siretul pare destul de curat atunci când îl privim de sus, dar pe măsură ce intrăm în stuf observăm un covor de plastic de diferite dimensiuni și în diferite stadii de descompunere.

Acțiunile de curățare a acestor zone frumoase, nu se pot face fără a nu intra în apă, sunt zone mai greu accesibile ce sunt cel mai des uitate de autorități.

Acumulările mari de deșeuri au fost observate îndeosebi la gurile de vărsare ale afluenților Siretului în lacurile de acumulare, aici fiind formate delte dintr-un amalgam de plastic și sedimente cu granulometrii diferite.

Dorința noastră de a vedea râul Siret fără plastic ne-a motivat să curățăm zonele în care gunoaiele transportate de apă sunt ignorate. Într-o singură acțiune de ecologizare am strâns din apă 24 de saci de deșeuri.

Acțiunile de acest gen sunt în continua desfășurare în această perioadă.
Proiectul Râul Siret cu ape curate pentru natura și comunitate face parte din programul Cu apele curate, implementat cu sprijinul LIDL România.
Prin acest proiect, parte din programul „Cu Apele Curate”, ne-am propus să reducem poluarea cu plastic în Lunca Siretului Inferior. Siretul este cel mai important afluent al Dunării, are cel mai extins bazin hidrografic din țară și cel mai important debit dar este și cel mai important transportator de plastic din România, îndeosebi în județul Vrancea.

sursă text, video și foto: Facebook/ACDB

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?