Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

GALERIE FOTO: S-a încheiat prima etapă a proiectului AddictOFF

Mai mulți adolescenți din centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea au participat în perioada 3-7 august, la Lepșa, la o tabără pentru prevenirea consumului de droguri și promovarea unui stil de viață sănătos, ocazie cu care au avut loc mai multe activități educative și interactive destinate tinerilor. Tabăra „Addict Off” se află la cea de-a doua ediție și este organizată de Asociația Afemis, în parteneriat cu Asociația Preventis și Inspectoratul Județean de Poliție Vrancea prin Biroul Siguranță Școlară.

Proiectul este finanțat de Consiliul Județean Vrancea în baza Legii nr. 350/2005 pentru activităţi nonprofit de interes județean. „Feedback-ul primit din partea participanților de anul trecut, care abia așteptau începerea proiectului, numărul tot mai mare de beneficiari ce și-au dorit să ni se alăture anul acesta, ne-au motivat să creionăm ediția a două a proiectului AddictOFF. Suntem oameni pasionaţi să vedem copii şi tineri liberi de orice dependenţă, de aceea cele 5 zile au fost încărcate de emoții, informații, conectare și nou. Pe toată durata taberei, toți beneficiarii au participat la atelierele și workshop-urile noastre, s-au implicat direct în fiecare tema abordată, întrucât noi ne folosim de jocuri, filmulețe, mărturii și dezbateri pentru a oferi adolescenților informații corecte și complete despre substanțele și comportamentele adictive, pentru a le dezvoltă gândirea critică și pentru a le întări abilitatea de a lua decizii înțelepte. Vrem să fim relevanți. Pentru asta, evaluăm continuu dinamica societății, felul în care se modifică piața drogurilor, precum și impactul campaniilor noastre preventive, adaptându-le mereu nevoilor tinerilor“, a precizat Alina Georgescu, președinte Asociația Afemis.

Temele dezbătute au fost diverse și printre ele s-au numărat: Dependența Digitală și Dependența de Jocurile de noroc, Dependența de alcool și Dependența de Droguri, Efectele consumului de droguri asupra creierului, Violența – cauze, consecințe și repercursiuni datorate consumului de substanțe psihoactive – Prevenirea ciberbullying-ului. „Mulțumim tuturor celor ce au făcut posibil acest proiect, Consiliul Județean Vrancea, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, partenerilor noștri de la Asociația Preventis din Cluj Napoca, doamnei psiholog Claudia Constantin pentru că ne-a fost alături și anul acesta, doamnei Cms. Șef Manolache Monica de la Biroul Siguranță Școlară pentru implicarea alături de noi în prevenirea consumului de droguri și a comportamentelor adictive. Scopul acestei taberei a fost să îi formăm pe participanți pentru ca la rândul lor să poată formă alți tineri, întrucât proiectul AddictOFF va continua cu o campanie de prevenire a consumului de droguri în școli, începând cu luna septembrie 2023“, a mai spus Alina Georgescu, președinte Asociația Afemis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?