Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Colonelul Daniel Condruz, noul comandant al Garnizoanei Focșani

La finalul săptămânii trecute, a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”. Prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook a Brigăzii 282, a fost anunțat faptul că vineri, 4 august 2023, „general de brigadă Gabriel – Constantin Turculeț a predat comanda și Drapelul de Luptă al marii unități colonelului Ștefan – Claudiu Topor‟. Generalul Turculeț, care a fost și comandantul Garnizoanei Focșani, a fost împuternicit la comanda Comandamentului Componentei Terestre.

În cadrul ceremoniei a fost anunțat și faptul că Garnizoana Focșani va fi condusă de colonelul Daniel Condruz, comandantul Brigăzii 8 Rachete Operativ Tactice (ROT) „Alexandru Ioan Cuza‟. Potrivit informațiilor noastre, în momentul în care unul dintre cei doi comandați de brigadă din Focșani, care a ocupat și funcția de comandant al Garnizoanei, pleacă din funcție, comanda Garnizoanei trece la cel care este mai vechi în grad și funcție. Colonelul Condruz a preluat comanda Brigăzii 8 ROT în august 2021 (FOTO).

Potrivit informațiilor de pe site-ul https://brigada8art.ro/Comandant.html, colonelul Daniel Condruz are o vastă experiență în domeniul militar, participând și la misiuni externe, mai precis la „Misiunea Detașamentul «Ana Training» – Afganistan, 2005-2006 și Misiunea O.N.U. – Republica Democrată Congo, 2013-2014‟. În decursul carierei sale, colonelul Conduz a primit mai multe distincții și decorații printre care: „Semnul onorific «În Serviciul Patriei» pentru 15 de ani de activitate; Semnul onorific «În Serviciul Patriei» pentru 20 de ani de activitate; Medalia Națiunilor Unite 1; Titlu onorific  de «Militar Veteran» pentru militari; Emblema de Onoare a Forțelor Terestre; Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării și Emblema de Onoare «În Serviciul Armatei României» cls. a III-a‟, potrivit sursei menționate anterior.

Le urăm succes în activitate colonelului Daniel Condruz și colonelului Ștefan – Claudiu Topor!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?