Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Handbal și carte – Alexandru Golea de la CSM Focșani 2007, student la două facultăți

Alex Golea, căpitanul echipelor de juniori ale CSM Focșani 2007 la toate categoriile de vârstă prin care a trecut până acum, internațional de juniori al României, a fost tot timpul un elev de vârf la Colegiul Național Unirea. A absolvit cu note foarte bune după care avea o mulțime de opțiuni pentru un handbalist cu valoarea lui. A ales să continue să joace handbal la echipa care l-a format și la ajutat să-și devină unul dintre cei mai buni conducători de joc din țară, golgeterul Turneul Final al Campionatului Național al juniorilor 1 în acest an. Este în lotul CSM Focșani 2007 pentru viitoarea ediție a Ligii Naționale, pe postul de conducător de joc alături de Sașa Marijanac.

          Continuă și studiile. L-am întâlnit pe Milcovul, săptămâna trecută, la antrenamentul de dimineață al handbaliștilor. Revenit de la Craiova unde a devenit student – al treilea pe listă – la Facultatea de Educație fizică și Sport a Unversității. Mai este student la o facultate – cea de administrarea afacerilor, la Centrul de la Focșani al Universității București, unde a fost cap de listă. Copilul de 12 ani, ori poate, mai puțini, atunci cînd a început și ale cărui calități pentru handbal intrau în ochii oricui știa să vadă, susținut mereu de părinți, și-a gestionat în mod impecabil drumul în școală și în sport. Felicitări, Alex Golea și să-ți fie încărcați cu împliniri anii ce vin!

Lângă el, pe stadion, era și Bogdan Rață. Ca și căpitanul echipei de seniori, Marius Ragea, care l-au încadrat pe Alex, pentru o poză de grup în trei, într-un gest de frumoasă colegialitate. Poate că nu este lipsit de semnificații că Bogdan Rață, pivotul care a evoluat și în Naționala de seniori a României, abolvent al unei facultăți de informatică, este masterand în anul al doilea la educației fizică și sport și în anul întâi la perfecționare în sport – handbal, la Universitatea Ovidius din Constanța. Postura de oameni care studiază îi prinde pe handbaliștii de la CSM Focșani 2007, între care se află studenți, absolvenți de studii masterale ori masteranzi.

          Performanța în sport are, cu siguranță, și determinări consistente care vin din instruirea și educația prin școală – liceală ori universitară. Experiența de la CSM Focșani 2007 poate fi relevantă în acest sens. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?