Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Judo – Centrul Olimpic pentru junioare Focșani, cu două sportive la FOTE 2023

 

  • La competiția de la Maribor, în Slovenia, din perioada 23-29 iulie 2023, vor participa Silvia Pomană și Lorena Manda

          Festivalul Olimpic al Tineretului European 2023, ediția de vară, va avea loc în orașul sloven Maribor, în perioada 23-29 iulie, cu participarea a aproximativ 2500 de concurenți, la 11 de discipline sportive.  Din delegația României, 12 sportivi – cinci fete și șapte băieți – vor participa la întrecerile de la judo. Între cele cinci fete, două – Silvia Pomană și Lorena Manda – sunt de la Centrul Național Olimpic pentru Junioare de la Focșani, pregătite de șeful Centrului, sensei Adrian Moldoveanu și de sensei Marinel Palade.

          Silvia, care va concura la 52 kg., este sportiva CS Unirea Focșani iar Lorena, care va participa la concursul categoriei 48 kg. este legitimată la CS Universitatea Craiova. Ambele judoka sunt foarte valoroase, cu performanțe de vârf la competițiile la care participă, sportive de mare perspectivă și care își pot confirma calitățile și la cea mai importantă competiție a lor de până acum. ”Sperăm să avem o evoluție bună” mi-a spus, marți, 18 iulie, la antrenamentul de dimineață din Sala CS Unirea, sensei Adrian Moldoveanu.

          Judoul focșănean – și cel românesc – a avut o performanță excepțională la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku, în 2019, când Georgia Hagianu de la CS Unirea a obținut medalia de aur, iar Alexandru Matei, de la CSM 2007 – LPS, medalia de argint!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?