Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Adjud. Municipalitatea a găsit soluții pentru a finaliza cu succes proiectele de investiții

Primarul municipiului Adjud, Florin Nechifor, a anunțat că va contracta un credit extrem de avantajos, de la Trezoreria Statului, pentru continuarea proiectelor de investiții în municipiul de pe Trotuș. Acesta susține că este pregătit pentru orice provocare apărută în această perioadă a mandatului său.

Împrumutul se va face în baza Ordonanței de Urgență nr. 24/2023 privind măsurile fiscal-bugetare destinate acordării unor împrumuturi din Trezoreria Statului, actul normativ fiind adoptat de Guvernul României ca un beneficiu pentru UAT-urile din România cu multe proiecte.
Lista obiectivelor de investiții care vizează Adjudul este impresionantă, reflectând angajamentul edilului Florin Nechifor și al echipei sale de consilieri, pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor. „Contractarea împrumutului a fost votată de toți consilierii PNL și PSD prezenți la ședință. M-am bucurat să văd că inclusiv consilierii PSD au înțeles importanța proiectului pe care l-am propus și nu s-au mai opus așa cum au făcut-o de mai multe ori în timpul mandatului meu”, a precizat edilul.

Primarul Florin Nechifor a susținut că a fost nevoit să se orienteze rapid în această perioadă, deoarece solicitările către Trezorerie au un termen limită. Concret, în ședința de ieri, 18 iulie, Consiliul Local a decis aprobarea contractării unui împrumut în valoare de 2.079.030 lei, lucru care va fi făcut până la finalul lunii. „Termenul limită pentru solicitarea împrumutului este 1 august 2023, de aceea a trebuit să ne mișcăm foarte rapid, iar valoarea cheltuielilor pentru care s-a solicitat împrumutul a fost determinată raportat la plățile rămase de efectuat în vederea finalizării proiectelor pentru mai multe obiective de investiții”, a mai precizat Florin Nechifor.

Lista investițiilor pentru care s-a contractat împrumutul este următoarea:
– Îmbunătățirea calității vieții populației în municipiul Adjud, județul Vrancea, cod SMIS 125765;
– Îmbunătățirea calității vieții populației în municipiul Adjud, județul Vrancea, obiective Adjudu Vechi cod SMIS 125766;
– Reabilitarea, modernizarea, extinderea și echiparea infrastructurii educaționale pentru învățământul profesional și tehnic, și învățarea pe tot parcursul vieții – Colegiul Tehnic „Gheorghe Balș” din municipiul Adjud, cod SMIS 124215;
– Lucrări de intervenție pentru creșterea performanței energetice a Spitalului Municipal și a Stației de Salvare, Municipiul Adjud, județul Vrancea, cod SMIS 137480;
– Ecosistem digital interconectat și integrat în cadrul UAT Municipiul Adjud, cod SMIS 154833.

Practic, primarul Florin Nechifor și consilierii municipali adjudeni au înțeles necesitatea contractării acestui împrumut cu dobândă foarte mică de la Trezorerie, iar această decizie strategică va permite continuarea proiectelor de dezvoltare a municipiului Adjud, în beneficiul cetățenilor săi.
Administrația locală își reafirmă angajamentul de a asigura un mediu prosper și atractiv pentru locuitorii săi, investind în dezvoltare și în calitatea vieții comunității. Primarul Florin Nechifor a mai precizat că, împreună cu echipa sa de profesioniști, va transforma municipiul Adjud într-un oraș modern și competitiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?