Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Credeai că invitațiile la nuntă sunt o problemă? Așteaptă să vezi „invitația pentru audiere” de la Fisc

Modelul de invitaţie pentru audiere în cazul verificării documentare a fost aprobat

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea aduce la cunoştinţa  contribuabililor că în vederea aplicării prevederilor  art. 149 alin (5) din Legea 207/2015 privind Codul de Procedură Fiscală, a fost modificată şi completată Anexa nr. 2 la OpANAF 3666/2020 privind aprobarea modelului şi conţinutului formularelor şi documentelor utilizate în activitatea de verificare documentară, respectiv modelul Invitației pentru audiere.

Invitația pentru audiere va fi utilizată de structurile cu atribuţie de inspecţie fiscală, de structurile cu atribuţii de control antifraudă şi de structurile cu atribuţii de verificare a situaţiei fiscale personale competente să efectueze acţiuni de verificare documentară.

Contribuabilii care primesc astfel de invitație au posibilitatea de a-şi exprima oralpunctul de vedere cu privire la constatările organelor fiscale cu ocazia audierii, precum şi în scris în termen de cinci zile lucrătoare de la data audierii. Termenul poate fi prelungit cu cel mult 5 zile lucrătoare, numai pentru motive justificate, cu acordul conducătorului organului de control.

Punctul de vedere faţă de constatările din proiectul Deciziei de impunere privind obligaţiile fiscale principale stabilite ca urmare a verificării documentare/Dispoziţiei de măsuri ca urmare a verificării documentare poate fi transmis prin mijloace electronice de transmitere la distanţă (Spaţiul Privat Virtual), prin e-mail, prin poştă cu scrisoare recomandată de primire sau prin depunerea la registratura organului fiscal.

Audierea în legătură cu constatările din proiectul Deciziei de impunere privind obligaţiile fiscale principale stabilite ca urmare a verificării documentare /Dispoziţiei de măsuri ca urmare a verificării documentare  poate avea loc fie prin prezentarea la sediul organului de control sau prin intermediul sistemelor electronice de comunicare la distanţă care asigură conexiunea audio-video.

În cazul în care opţiunea contribuabilului este pentru folosirea sistemelor electronice de comunicare la distanţă care asigură conexiunea audio-video, organul fiscal va trebui informat cu cel puţin 24 de ore înainte de ora stabilită pentru audiere.

Baza legală: OPANAF 927/2023 pentru modificarea anexei nr. 2 la Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 3.666/2020 privind aprobarea modelului şi conţinutului formularelor şi documentelor utilizate în activitatea de verificare documentară  publicat în Monitorul Oficial al României partea I nr. 587/28.06.2023

Comunicat de presă

N.R. Link util – https://t.ly/vspBi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?