Ediția: Miercuri 5 iunie 2024. Nr. 6642
Ediția: Miercuri 5 iunie 2024. Nr. 6642

Prețurile la apă și canalizare nu vor fi majorate de la 1 iulie

Compania de Utilități Publice (CUP) SA Focșani nu va majora tarifele la apă rece și canalizare, începând cu 1 iulie a.c., așa cum vor proceda operatori din zeci de județe ale României.

În prezent, în România există 27 de județe în care se practică un tarif al furnizării apei potabile mai mare decât în Vrancea. Plasată pe locul 28 la nivel național, CUP SA Focșani se menține pe o poziție mai mult decât rezonabilă, inclusiv în sud-estul României, zonă în care doar Tulcea are un preț mai mic al apei.

Prin cadrul legal adoptat în urmă cu câțiva ani și impus de către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC), toți operatorii regionali au fost obligați să crească gradual tarifele la apă, peste jumătate din banii încasați urmând a fi direcționați către investiții.

Strategia tarifară impusă de ANRSC și implementată de CUP SA Focșani prevede creșteri mici de tarife, graduale, iar cea mai mare parte a sumelor încasate va merge către investiții. Aprobarea planului tarifar este condiție de finanțare în cadrul Programului Dezvoltare Durabilă (PDD).

𝘉𝘪𝘳𝘰𝘶𝘭 𝘥𝘦 𝘗𝘳𝘦𝘴𝘢 𝘢𝘭 𝘊𝘜𝘗 𝘚𝘈 𝘍𝘰𝘤𝘴𝘢𝘯𝘪

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?