Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

GALERIE FOTO: Rugby old boys – Focșănenii, la Turneul Corturilor, ediția a 8-a, la Bârlad

 

  • La 26 august, Turneul Corturilor va fi la Focșani

Rugbiștii veterani din zona Moldovei continuă frumoasa tradiție a întâlnirilor cărora le-au dat un nume: Turneul Corturilor. Este un fel de nomadism, pentru că își mută corturile, mai ales la vreme de vară, dintr-un oraș cu tradiție în rugby și echipe de veterani așișderea, în altul. Turneul este un pretext pentru revederi amicale ale oamenilor care au și-au trăit anii de tinerețe practicând spectaculosul sport al bărbaților puternici, iar după ce nu au mai fost sportivi în activitate competițională adevărată, i-au rămas fideli. O fidelitate impresionantă, care îi aduce pe terenuri și în arșița verii și pe ploile toamnei și, chiar pe zăpadă, în buza iernii. Veteranii joacă rugby la fel de spectaculos ca și în tinerețe, dar, parcă, mai plăcute sunt orele de după meciuri. Acelea în care este jucată ceea ce ei numesc repriza a treia, cu distracție cât cuprinde. Sâmbătă, 17 iunie, Turneul Corturilor a fost la Bârlad, pe Stadionul Rulmentul, începând cu ora 11:00, organizat de echipa locală Old Balls! Ca de fiecare dată, în mod excepțional! Au participat și formațiile de veterani din Focșani, Suceava, Iași și Republica Moldova.

După turneu, pe pagina de facebook Old Balls Bârlad gazdele au postat comentariul: ” Foarte reușit turneu de old boys cu veterani, cu debutanți, cu profesioniști, cu diletanți, cu o încântătoare tribună, cu meciuri, cu arbitraj, cu proteste, cu orgolii latente, cu poante, cu teren, cu vestiare, cu ambulanță, cu accidentați post „jocum”?!, cu repriza a treia, cu hidratări, cu rehidratări, cu vindecări miraculoase, cu diplome, cu premii, cu felicitări, cu schimburi de amabilități, cu mulți, mulți prieteni și camarazi de balon oval cu care de la fel de mulți ani ne împărțim plăcerea de a recopilări, lucruri pentru care nu pot decât să vă mulțumesc, coechipier sau adversar, fiecăruia în parte”.

Focșănenii, după Bârlad pregătesc Turneul de la Focșani!

          Rubgy Club Fiii Vrâncioaiei și-a pregătit pentru Bârlad un lot alcătuit din Constantin Răileanu, Cătălin Răileanu, Ionuț Saulea, Gabriel Asaftei, Viorel Trifan, Cosmin Mărgineanu, Cătălin Necula, Dragoș Mihăilă, Răzvan Daroga, Nicușor Chioveanu, Sorin Bogdan, George Stanciu, Paul Petrila, Iulian – Lulu, Romică Aroșculesei, Florin Topală, Marius Chițu, Dănuț Niță, Cătălin Găucan, Bogdan Haret. De nu vor fi ajuns unii dintre ei la Bârlad din cauza programului de vacanță, a fost pierderea lor!

Dar vor recupera la 26 august când ”Turneul Corturilor va fi la Focșani. Vom invita echipele din Moldova și București pe lângă tradiționalele echipe din Iași, Bârlad și Suceava. Sperăm să jucăm pe stadionul din Sud și să marcăm prin evenimentul de old-boys și Memorialul Ion Viorel. Și să nu uit, că și uitarea e scrisă-n legile-omenești – la Bârlad, camaradul nostru Viorel Trifan a primit medalia de merit Sufletul Petrecerii, iar Dragoș Mihăilă a fost premiat ca Jucătorul turneului! ”, mi-a spus principalul comunicator al Fiilor Vrâncioaiei, Florin Topală.

Cum  fost pentru vrânceni la Turneul Corturilor de la Bârlad, puteți vedea, stimați cititori, și din imaginile ce însoțesc articolul și pe care le-am primit de la Florin Topală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?