Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

GALERIE FOTO: Fotbal juniori – David Călin, un copil de la Răcoasa, la Academia Hagi

 

  • David Călin a fost format la CS Covaci Junior Focșani de Marian Covaci și a semnat cu Academia Hagi începând cu 1 iulie; de joi, foarte tânărul fotbalist se află la Academie

          David Călin este un copil născut la 5 mai 2011 în Italia, acolo unde lucrau părinții, care au revenit însă acasă, la Verdea, comuna Răcoasa și în urmă cu 6 ani și-au dus băiatul la Covaci Junior Focșani să învețe fotbal cu fostul talentat jucător al Focșaniului, Marian Covaci. Copil cu calități deosebite, ”supertalent” îl numește primul lui antrenor, a atras atenția specialiștilor în fotbal. ”Mai toți din antrenorii de juniori care l-au văzut și-au dorit să-l transfere. Ca să poată să crească, să se dezvolte, am apreciat că este bine să meargă la un club cu posibilități și l-am ajutat să se transfere la CSM Focșani 2007, la grupa lui Lila – Liviu Dumitriu, n.n. în urmă cu două luni. Nu a apucat bine să se acomodeze, acolo, pentru că, la o selecție la Academia Hagi unde l-au dus părinții, a sărit imediat în ochi și după două zile, cei de la Constanța au decis că nu trebuie să le scape un asemenea talent”, mi-a spus Marian Covaci.

De aici mai departe, s-a întâmplat așa cum mi-a declarat tatăl lui David: ”Am semnat cu Academia Hagi pentru David contract începând cu 1 iulie. Dar de la 1 iunie, îl duc la Constanța unde va avea masă, casă, școală, așa cum se întâmplă cu toți jucătorii Academiei. Am ales așa pentru că domnul Hagi promovează tinerii, ați văzut și dumneavoastră ce echipă are. Sunt convins că acolo, David va crește foarte mult și că va avea șansă să-și valorifice calitățile și să devină fotbalist foarte bun! Îi mulțumesc lui Marian Covaci că l-a adus până aici și că l-a  învățat cum să facă primii pași pe un drum frumos”.

Concluzia lui Marian Covaci: ”Este viitorul Louis Munteanu al Farului Constanța. Cel  mai talentat copil din Vrancea, nu doar pentru mine, ci și pentru mai mulți antrenori. Unul dintre cei mai talentați copii din țară. De regulă, cei de la Academia Hagi nu opresc după selecții decât copii de la 14 ani în sus. Doar excepțiile rămân sub 14 ani. David Călin este o excepție! Este un jucător cu o inteligență ieșită din comun. Este un copil cu cei 7 ani de acasă, cu bun simț și cu plăcerea infinită pentru fotbal. După 4 ani de muncă vine și răsplata pentru acest copil, așa cum poate veni pentru mulții copii care visează să ajungă mari fotbaliști. Succes, David Călin!” 

Sursa foto, Marian Covaci

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?