Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Elevi de la C.S.E.I. „Elena Doamna” Focșani, premiați la Festivalul Național „Prichindeii Veseli”

Elevii de la C.S.E.I.  „Elena DoamnaFocșani au participat la Festivalul Național de Teatru de Păpuși și Pantomimă Prichindeii Veseli, Iași. Festivalul  a fost organizat de Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași,  Asociația Națională a Profesorilor pentru Elevi cu Deficiențe de Auz „Virgil Florea” din Iași, în perioada 19-21 mai 2023. Festivalul „Prichindeii Veseli”, ajuns la cea de-a XII-a ediție, a reunit în sala de festivități a Colegiului Național „Ion Holban” Iași, gazda evenimentului, elevi și profesori din 12 județe ale țării, devenind părtașă la emoțiile constructive care i-au învăluit pe cei peste 100 de participanți. Înarmate cu talent, creativitate, carismă și spontaneitate, echipele participante s-au duelat în cele mai spectaculoase creații artistice pornind de la tema stabilită de organizatori Meseria brățară de aur, cu accent pe protecția mediului și schimbările climatice.

Cele trei secțiuni ale Festivalului: Teatru de Păpuși, Pantomimă și Film, au fost reprezentate cu mândrie de echipa de teatru Gest și Cuvânt  a Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna”, coordonate cu dibăcie actoricească de doamna profesor Carmen Vasile și doamna instructor de educație Lenuța Iancu.  Elevii noștri, Trandafir Andrei, Finta Tania, Bratu Cristinel și Șalaru Leontina, au devenit personaje în propria creație artistică: sceneta  „Oare ce voi fi când voi fi mare?„. Emoția și bucuria de a fi pe scenă, de a fi creator de spectacol și generator de zâmbete, au produs aplauze furtunoase în rândul spectatorilor și au determinat juriul să le acorde premiul Mențiune la secțiunea Teatru de Păpuși. Încrederea în munca, talentul și dibăcia micilor actori a fost confirmată prin Premiul Special, obținut la secțiunea Pantomimă, cu sceneta „Croitorul Iscusit”.

          Cele trei zile ale Festivalului au fost presărate cu activități culturale desfășurate în aer liber, ateliere de pictură și ateliere de teatru, promenade de seară în zona culturală a Iașului, un bun prilej de reîntâlnire cu vechii prieteni, de a schimba impresii și de înnoda noi prietenii. Bucuria momentelor frumoase a fost completată  de o minunată seară festivă, organizată în aer liber, în zona de agrement Ciric, în care veselia, zâmbetele și frumusețea sufletească a copiilor,  au generat o stare de bine, amintiri prețioase și bineînțeles, promisiunea unei ediții viitoare.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?