Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Trimis la închisoare după ce și-a amenințat constant fosta soție, de care divorțase în urmă cu 14 ani

Un vrâncean merge pentru 1 an și 11 luni la închisoare, ca pedeapsă pentru comportamentul pe care l-a avut față de fosta soție. În fapt, mai multe incidente, care au căpătat o altă turnură după ce fosta soție a obținut un ordin de protecție, în primăvara anului trecut. Cei doi erau divorțați de 14 ani, din ce se detalia în rechizitoriu, însă locuiesc la câteva sute metri distanță unul față de altul. La începutul lunii martie 2022, femeia a solicitat însă ca fostul soț să fie obligat să păstreze o distanţă de minim 100 metri faţă de ea şi faţă de locuinţa sa, după ce bărbatul, înarmat cu un cuţit de bucătărie, a amenințat-o cu moartea şi i-a tăiat trei anvelope de la mașina parcată în curte.

Instanța a dispus în consecință, însă șicanele nu s-au oprit, chiar cu emiterea ordinului de protecție. După o săptămână și câteva zile, inculpatul a intrat direct în locuinţa fostei soții, în camera centralei, încercând să intre în casă. Și, chiar dacă fosta soție i-a spus să plece și i-a amintit că există un ordin de protecție, vrânceanul a rămas pe loc, ba chiar a amenințat-o. De aici, femeia a sunat la 112, dar până au venit polițiștii, bărbatul a plecat. S-a întors însă a doua zi, spunându-i fostei soții că o va aranja şi nu va scăpa de el, decât după ce va muri. La acel moment, pentru a avea dovezi, partea vătămată a făcut câteva fotografii cu telefonul mobil.

A doua zi, bărbatul a fost arestat preventiv și, chiar dacă inițial a negat că a fost „în vizită” la fosta soție după emiterea ordinului de protecție, în faţa instanţei a recunoscut totul, explicând că a mers să discute cu aceasta referitor la înstrăinarea unui teren pe care îl deţin împreună. La finalul anului trecut, judecătoria a dispus condamnarea inculpatului la un 1 an şi 11 luni închisoare cu suspendare, cu obligația de a „presta o muncă neremunerată pe o perioadă de 60 zile la una dintre următoarele entităţi din comunitate – Biserica Sfinții Mihail și Gavril Rădulești sau Primăria Vânători”. Chiar dacă instanța de fond a apreciat sinceritatea acestuia și a ținut cont că bărbatul nu avea antecedente penale și că singurele sale derapaje au fost cele legate de relaţia cu fosta soţie, pedeapsa inițială, cu suspendare, a fost transformată în apel în închisoare cu executare:

Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani. Desființează, în parte, sentința penală (…) și, în rejudecare: Înlătură din cuprinsul sentinței penale apelate dispozițiile vizând suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate și dispune ca inculpatul (…) să execute pedeapsa rezultată, de 1 an și 11 luni închisoare, în regim de detenție. Modifică dispoziția vizând deducerea din pedeapsa aplicată a reținerii, arestării preventive și arestului la domiciliu, în sensul că (…) deduce din pedeapsa de 1 an si 11 luni închisoare durata reținerii de 24 ore, aferentă datei de 21.03.2022, precum și durata arestării preventive și a arestului la domiciliu, de la data de 01.04.2022 până la data de 16.12.2022, inclusiv. Menține celelalte dispoziții ale sentinței penale apelate. Definitivă”.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: Pixabay

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?