Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Sfârșit de săptămână fabulos la Teatrul Municipal din Focșani

Locuitorii orașului de pe Milcov sunt privilegiați, privind la ce evenimente culturale sunt invitați în acest sfârșit de săptămână.
„Cultura e educațiunea minții” ne așternea pe hârtie, ca o cugetare la care să luăm aminte, poetul nostru național, Mihai Eminescu.
Aceasta este calea pe care a ales-o Teatrul Municipal „Maior Gh. Pastia”, cea mai importantă instituție culturală din zona Vrancei, opera marelui filantrop ce îi poartă numele, un om de o valoare incomensurabilă, dedicat ideii de a educa suflarea de la hotarul dintre Moldova, Țara Românească și Transilvania.
Nu întâmplător, în 1913, la 21 noiembrie, teatrul nostru a avut prima reprezentație cu piesa „Fântâna Blanduziei” a „veselului rege al poeziei”, Vasile Alecsandri, în interpretarea Teatrului Național din Iași, aflat sub conducerea genialului nostru scriitor Mihail Sadoveanu.

Joi, 18 mai, începând cu ora 19, revine pe scena Teatrului din Focșani piesa „Tache, Ianke și Cadîr” în interpretarea memorabilă a marilor noștri actori: Sorin Francu, Adrian Damian, George Costin, Paula Grosu, Adrian Rădulescu, Vlad Ciubotaru, Diana Saragea.

Vineri, 19 mai, de la ora 20, focșănenii sunt invitați să participe la evenimentul muzical „Cinestezia”, al artistei Leyah, un concert cinematic pop, ca o experiență unică, la care se vor bucura de o formulă completă de artiști talentați, de sunetele și emoțiile muzicii, într-un cadru spectaculos ce va aminti de artiști celebri precum Adele și Lady Gaga.

Sâmbătă, de la ora 20, în regia maestrului Radu Beligan, urcă pe scena Teatrului din Focșani doi actori talentați: Medeea Marinescu și Marius Manole, cu piesa „Fă-mi loc”, un spectacol care ne invită să reflectăm asupra propriei noastre existențe, dincolo de orice conveniență socială.

Așadar, focșănenii vor avea parte de un sfârșit de săptămână împlinit de cultură, la care, cu siguranță, se vor simți fabulos să fie părtași.

Comunicat de presă

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?