Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

FOTO: Liceul Teoretic Odobești – Schimb de experiență în Lituania

Proiectul Erasmus+ “Our nature is our future”, în care este implicat Liceul Teoretic Odobești, se apropie cu pași repezi de final. În urmă cu puțin timp, a avut loc ultima mobilitate în Lituania, cu noi experiențe inedite, trăite timp de o săptămână, de elevi și profesori. La această mobilitate au luat parte profesoara Alina Galan, coordonatoarea proiectului și profesorul Nelu Taman, directorul Liceului Teoretic “Duiliu Zamfirescu” Odobești, precum și elevii selectați în urma unui interviu în limba engleză: Natalia Pușcașu, Elena Lupu, Alexandra Maria Lăbunț, Cătălin Băican, Codrin Matei Paraschiv.

În prima zi a vizitei în Lituania a avut loc un exercițiu de spargere a gheții, participanții din cele 5 țări (România, Italia, Spania, Turcia, Lituania) având șansa să se cunoască mai bine. Au fost organizate un tur al școlii gazdă și un workshop pe teme ecologice: “Apa este viața noastră”. În a doua zi de mobilitate au fost realizate: un workshop legat de o lecție interdisciplinară – engleză și geografie, o vizită în Parcul Regional Krekenava, un workshop – “În labirinturile Râului Nevėžis”.În a treia zi, au avut loc un atelier de creație a mașinii cu energie verde și un altul legat de înghețarea apei, dar și un tur al unui parc foarte cunoscut din Lituania. În a patra zi, un atelier legat de scrierea graffiti, din perspectiva unei exprimări artistice sau a unei poluări a orașului și un tur al orașului Vilnius.

Programul ultimei zile a constat într-un tur al unui muzeu local, workshop cu jocuri locale tradiționale, un altul legat de plantele care cuceresc lumea, primirea certificatelor de către participanți, petrecerea de rămas bun și reflecțiile săptămânii. Precedentele mobilități au avut loc în Italia, Spania, Turcia și România (pentru cei din străinătate).

Sprijinul acordat de Comisia Europeană pentru elaborarea acestui material nu constituie o aprobare a conținutului, care reflectă doar opinia autorului, iar Comisia nu poate fi trasă la răspundere pentru orice utilizare a informațiilor conținute în acesta.

Profesor Ema Dragomir, Liceul Teoretic Odobești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?