Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Proiectul „Campus profesional integrat, liceal și universitar județul Vrancea” a fost declarat ADMIS și urmează să intre în etapa a II-a de evaluare

Proiectul „Campus profesional integrat, liceal și universitar județul Vrancea” a trecut de prima etapă, a fost declarat admis și urmează să intre în etapa a II-a de evaluare. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Judetean Vrancea, Cătălin Toma, după ce Ministerul Educației a anunțat vineri lista intermediară cu rezultatele etapei de evaluare a eligibilității proiectelor depuse în cadrul apelului privind Programul pilot pentru dezvoltarea consorțiilor regionale pentru învățământ dual.

Proiectul „Campus profesional integrat, liceal și universitar județul Vrancea” este finanțat în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, Pilonul IV: Politici pentru noua generație, Componenta C15: Educație, Reforma 4: Crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior, Investiția 6: Dezvoltarea a minimum 10 consorții regionale și dezvoltarea și dotarea a minimum 10 campusuri profesionale integrate.

Campusul școlar și universitar urmează să fie construit în Focșani pe o suprafață de peste două hectare și va include 4 corpuri de clădire: un corp principal (cu săli de curs, amfiteatru, bibliotecă cu sală de lectură, ateliere digitale și laboratoare), un cămin studențesc, cantină și bază sportivă, va avea soluții de energie alternativă (panouri fotovoltaice și stații de încărcare electrică auto) și o parcare proprie. Campusul va dispune de resurse educaționale, mobilier, ateliere de practică pentru elevi și studenți, precum și de ateliere digitale, pe baza unui concept de digitalizare adaptat profilului liceelor și universităților tehnologice, asigurând infrastructura necesară pentru pregătirea profesională optimă a elevilor și a studenților. Totodată campusul va asigura infrastructura socială pentru elevi și studenți.

Valoarea totală a proiectului este de 157.146.578 lei (inclusiv TVA). La nivelul județului Vrancea a fost constituit consorțiul pentru învățământ dual, al cărui lider este Consiliul Județean Vrancea. Deja a fost aprobat contractul de parteneriat pentru constituirea consorțiului, la care au aderat două universități de prestigiu, care au filiale în Focșani (Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași și Universitatea București), trei colegii tehnice din Focșani (Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, Colegiul Tehnic „Valeriu D.Cotea”) și Liceul „Simion Mehedinți” Vidra, Inspectoratul Școlar Județean și trei companii locale, reprezentative în domeniul economic (SC Paco Prod Serv SRL, SC Micromet SA Focșani, SC Simiz Fashion SRL).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?