Focșani. Ultimele zile pentru bonificația la plata impozitelor locale

0
615

Focșănenii mai au zece zile în care pot beneficia de bonificația de 10% pentru achitarea integrală a impozitelor/taxelor pentru clădiri și terenuri precum și pentru impozitul aferent mijloacelor de transport, calculate pentru anul 2023. Bonificația se acordă doar celor care achită integral, până la 31 martie, impozitele datorate bugetului local. Potrivit unui comunicat al Primăriei Focșani, bonificația se acordă atât persoanelor fizice, în cuantum de 10%, precum și persoanelor juridice, în cuantum de 5%.

Primăria Focșani le oferă focșănenilor mai multe modalități de plată a taxelor și impozitelor locale. Plățile pot fi făcute numerar sau prin intermediul cardului bancar la ghișeele din incinta Primăriei Focșani, pe site-ul www.ghiseul.ro (Sistem Național Electronic de Plată online cu cardul bancar, securizat la înalte standarde, operat de Centrul Național pentru Managementul Societății Informaționale) sau prin intermediul aparatelor de SelfPay (amplasate în rețelele de magazine de retail modern, atât în Municipiul Focşani, cât și în toate stațiile de plată din țară).

„Reamintim persoanelor fizice care dețin în proprietate clădiri nerezidențiale și persoanelor juridice care dețin în proprietate clădiri nereevaluate în ultimii 5 ani de la data dobândirii/evaluării/actualizării valorii de impunere a construcțiilor deținute, că se va proceda la majorarea impozitului pe clădiri dacă nu vor efectua evaluarea/reevaluarea acestora. Data de 31.03.2023 este termenul limită până la care se pot depune rapoartele de evaluare a clădirilor, conform prevederilor art. 458 și art. 460 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare”, se arată în comunicatul Primăriei Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here