Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Autorii unui jaf înscenat la o sală de jocuri din Focșani, condamnați cu suspendare

Închisoare cu suspendare și „penitență” la biserică sau la primărie, tradusă prin muncă în folosul comunității, pentru doi bărbați și o femeie, care au fost judecați pentru un jaf pe care l-au pus la cale în vara anului trecut. Fapta a fost comisă la o sală de jocuri din Focșani unde inculpata lucra drept supraveghetoare și, chiar dacă inițial ideea acesteia a fost dusă până la capăt, reușind să ia 15.980 lei din seif, ulterior totul avea să fie descoperit. Din ce s-a stabilit în timpul anchetei, femeia le-a dat indicații exacte celor doi bărbați, unul dintre aceștia intrând în sala de jocuri cât inculpata era de serviciu, a pălmuit-o, iar apoi a sustras banii. Mai departe, acesta a fugit cu sprijinul celuilalt inculpat, care îl aștepta în apropiere cu o mașină, iar inculpata i-a alertat pe cei responsabili de sala de jocuri cu privire la așa-zisul jaf.

La doar câteva zile, cei trei au fost reținuți, iar mai apoi arestați preventiv, luna aceasta instanța pronunțând o primă sentință: „1. (…) condamnă pe inculpata (…) la o pedeapsă de 1 an închisoare pentru complicitate la furt calificat şi 6 luni închisoare pentru inducerea în eroare a organelor judiciare, (…) constată că infracţiunile pentru care inculpata (…) a fost condamnată sunt concurente. (…) dispune aplicarea pedepsei de 1 an închisoare pe care o sporeşte cu o treime din cealaltă, urmând ca aceasta să execute o pedeapsă rezultantă de 1 an şi 2 luni închisoare. (…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere (…), pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul uneia dintre următoarele entităţi din comunitate menţionate în baza de date afişată de Direcţia Naţională de Probaţiune, respectiv Primăria Slobozia Bradului sau Biserica „Sfântul Neculai”, jud. Vrancea (tipul de activitate va fi stabilit de către consilierul de probaţiune). (…) deduce din pedeapsa aplicată inculpatei (…) durata reţinerii, arestului preventiv şi arestului la domiciliu, de la data de 08.08.2022 până la data de 07.09.2022.

2. (…) condamnă pe inculpatul (…) la o pedeapsă de 1 an închisoare pentru complicitate la furt calificat, (…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere (…), pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul uneia dintre următoarele entităţi din comunitate menţionate în baza de date afişată de Direcţia Naţională de Probaţiune, respectiv Primăria Slobozia Bradului sau Biserica „Sfântul Neculai”, jud. Vrancea (tipul de activitate va fi stabilit de către consilierul de probaţiune). (…) deduce din pedeapsa aplicată inculpatului (…) durata reţinerii, arestului preventiv şi arestului la domiciliu, de la data de 05.08.2022 până la data de 07.09.2022.

3. (…) condamnă pe inculpatul (…) la o pedeapsă de 1 an închisoare pentru furt calificat, (…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere (…), pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul uneia dintre următoarele entităţi din comunitate menţionate în baza de date afişată de Direcţia Naţională de Probaţiune, respectiv Primăria Odobeşti sau Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobeşti (tipul de activitate va fi stabilit de către consilierul de probaţiune). (…) deduce din pedeapsa aplicată inculpatului (…) durata reţinerii, arestului preventiv şi arestului la domiciliu, de la data de 05.08.2022 până la data de 07.09.2022”.

Chiar dacă administratorul sălii de jocuri unde lucra inculpata nu s-a constituit parte civilă, cei trei au totuși de plătit câte 400 de lei fiecare, cheltuieli judiciare avansate de către stat.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: Майя – Pixabay

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?