Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO: Focșani. Consilierii locali au aprobat programul de casare a autovehiculelor

Primăria Focșani va participa la „Programul privind casarea autovehiculelor uzate” – Rabla Local, după ce consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre inițiat de primarul Cristi Misăilă. Prin acest program, proprietarii de autovehicule din Focșani care îndeplinesc toate condițiile impuse vor putea primi 3000 lei, din care 2400 lei provin de la Administrația Fondului pentru Mediu și 600 lei este contribuția din bugetul local.

Primăria Focșani va aloca 600000 lei pentru casarea autovehiculelor mai vechi de 15 ani din oraș, respectiv pentru 1000 de autovehicule, adică maximum de mașini acceptat în program raportat la numărul de locuitori. După votul din Consiliul Local urmează etapa depunerii cererii de finanțare, în perioada 21 aprilie- 28 aprilie 2023, la Administrația Fondului pentru Mediu. Ulterior, după încheierea contractului de delegare cu Administraţia Fondului pentru Mediu și publicarea pe site-ul www.afm.ro a listei cu localitățile participante la program, urmează să fie făcut anunțul de deschidere a sesiunii de înscriere pentru solicitanţii persoane fizice precum şi a sumelor alocate pentru acest an.

Focșănenii care vor să beneficieze de acest stimulent și să caseze autovehiculele vechi nu trebuie să aibă datorii la bugetul de stat sau cel local. Autovehiculul propus pentru casare trebuie să fie înregistrat în evidențele fiscale ale Primăriei  Focșani, să aibă o vechime mai mare sau egală cu 15 ani, calculată de la anul fabricației și să aibă norma de poluare Euro 3 sau inferioară. Solicitantul trebuie să aibă înmatriculat autovehiculul pe numele său de cel puțin 5 ani.

Autovehiculul propus pentru casare trebuie să conțină componentele esențiale (motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, șasiu, precum și echipamente electronice de gestionare a funcțiilor autovehiculului și dispozitive catalizator, dacă acestea au fost prevăzute din fabricație). Important de reținut că persoanele care vor primi 3000 de lei pentru casarea unei mașini vechi nu vor putea să-și cumpere, timp de trei ani, o mașină cu un nivel de poluare egal sau mai mic de Euro 5. Urmează ca municipalitatea să stabilească procedurile administrative pentru derularea în cele mai bune condiții a acestui program.

 

Sursa foto: pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?