Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Elevii Școlii „Ionel Sîrbu” Ciorăști pleacă în tabără, cu bani din PNRR

Școala Gimnazială „Ionel Sîrbu” Ciorăști a lansat pe SEAP un anunț de consultare a pieței, pentru a afla cam cât ar ajunge ca preț taberele pe care vrea să le ofere elevilor care frecventează cursurile. Din ce se arată în licitație, se caută servicii de tabere pentru elevi în cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS),

pentru perioada 12.07.2023 – 18.07.2023 sau 28.07.2023 – 03.08.2023. Concret, este vorba despre „cazare/ diurnă/ transport pentru un număr între 50 și 80 de elevi, în funcție de numărul de acorduri ale părinților pentru participare”, fiind căutate atât tabere la munte, cât și la mare – cazare 3 nopți, cu pensiune completă și transport. Unitatea de învățământ a obținut prin PNRAS suma totală de 692.425 lei, nota acordată de Ministerul Educației proiectului depus fiind 10.

În urmă cu un an, Ministerul Educației finaliza selecția proiectelor care urmau a fi finanțate în prima etapă a PNRAS, printre cele 1.415 de proiecte admise după contestații numărându-se și cel depus de Școala Gimnazială „Ionel Sîrbu” Ciorăști. PNRAS oferă finanțare prin Planul Național pentru Redresare și Reziliență (PNRR) aferent reformei sistemului de învățământ obligatoriu pentru prevenirea și reducerea părăsirii timpurii a școlii și sprijinirea unităților de învățământ cu risc ridicat de abandon școlar. „În cadrul PNRAS sunt eligibile toate unitățile de învățământ cu risc ridicat și mediu de abandon școlar”, preciza ministerul.

Sursa foto: Facebook Școala Gimnazială „Ionel Sîrbu” Ciorăști

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?