Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Gimnastică – Focșăneanca Ana-Maria Bărbosu, cu echipa de senioare a României la Campionatul European

Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Amalia Ghigoarță, Lilia Cosman și Andreea Preda împreună cu antrenorii Gina Groza Gogean, Camelia Voinea, Corina Moroșan, Ramona Micu, Cătălin Meran și Patrick Kiens” se află în Turcia ”pentru a participa la cea de-a 10 ediţie a Campionatelor Europene de gimnastică artistică (11-16 aprilie) din Antalya. Angela Cacoveanu și Liliana Cosma vor arbitra întrecerea feminină”, comunică într-o postare pe facebook Federația Română de Gimnastică. Sportivele din România vor intra în concurs la 12 aprilie, în Subdiviziunea a 2-a, alături de reprezentantele Belgiei, Ucrainei, Portugaliei, Finlandei, Poloniei, Spaniei şi Croaţiei și vor începe competiţia la sărituri.

”Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Amalia Ghigoarță și Andreea Preda fac parte din proiectul “Țară, țară, vrem campioane!”, coordonat de Mariana Bitang și de Octavian Bellu și finanțat de OMV Petrom”, mai este precizat pe pagina de facebook a FR Gimnastică. Delegația României are ca obiectiv clasarea în primele 13 locuri pentru a obține calificarea pentru Campionatele Mondiale de la Antwerp.

Chiar dacă postarea nu se referă și la posibile performanțe individuale, cu siguranță că talentatele gimnaste din România pot urca și pe podiumul de premiere. În 2022, Ana-Maria Bărbosu, gimnasta plecată de la CSS Focșani unde a fost pregătită de profesorii antrenori Daniela Trandafir și Cezar Stoica, la prima ei participare ca senioară la un competiție de anvergura Campionatului European s-a clasat a șaptea la individual compus și pe locul 4 la sol și a contribuit în mod decisiv la calificarea echipei la Campionatul Mondial din 2022!

Sursa foto, facebook FR Gimnastică

1 COMENTARIU

  1. Felicitari sportivelor si antrenorilor romani pentru evolutia lor impresionanta si pentru a participa la Campionatele Europene de Gimnastica Artistica din Turcia! Sunt sigur ca datorita talentului si perseverentei lor, vor aduce Romaniei rezultate remarcabile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?