Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

FOTO! Un stâlp de telecomunicații s-a prăbușit în centrul comunei Vidra; o femeie s-a speriat

Astăzi, pe rețelele de socializare, a apărut un video cu un stâlp plin cu cabluri de telecomunicații prăbușit pe o stradă din centrul comunei Vidra. După cum se poate observa și în imagini, stâlpul din lemn s-a rupt efectiv de la bază și a blocat strada respectivă. Primarul comunei Vidra, Silviu Pintilie, ne-a declarat că „stâlpul din lemn aparține unei firme de telecomunicații și s-a prăbușit din cauza depunerilor de zăpadă‟.
Pe filmare se mai poate observa cum o bătrână este ținută de braț de o persoană, iar primarul Silviu Pintilie a precizat că „femeia este în afara oricărui pericol. Nu a fost atinsă de cablurile care au căzut, ci mai mult s-a speriat. Doamna a refuzat să meargă la spital pe motiv că atunci abia fusese externată din spital pentru o altă problemă de sănătate. Polițistul nostru comunitar a însoțit-o pe femeie la microbuz și a sunat-o când aceasta a ajuns acasă, pentru a se asigura că este bine‟.
La fel ca și în celelalte zone din județ, ninsoarea a cauzat mai multe probleme și la Vidra. Edilul a spus că în momentul în care a fost anunțat de situația din centrul comunei se afla „cu un expert trimis de domnul prefect pentru a face constatări în cadrul alunecării de teren de pe DJ205 E Vidra-Vizantea Livezi-Câmpuri‟. Stâlpul de telecomunicații căzut în centrul comunei a fost ridicat de un buldoexcavator, la fața locului intervenind „electricianul de la primărie, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Vidra, un echipaj de la Electrica și polițistul comunitar‟.
„N-a fost nimeni în pericol. Nu-i vorba de cabluri de curent, ci de telecomunicații. Nu este vorba de nicio incompetență. În decursul a două ore, am fost nevoiți să intervenim în mai multe zone, inclusiv la Irești, Cucuieți și Viișoara. Și la această oră sunt oameni pe teren și intervin. Este o situație foarte grea din cauza depunerii și căderii de zăpadă. Nu se aștepta nimeni la această situație. În unele locuri, zăpada depășește 10/20 de centimetri și acționăm pentru deszăpezire, acolo unde situația o impune‟, a mai spus Silviu Pintilie.

sursă foto: Costel Florin Bebe Marica

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?