Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

GALERIE FOTO: Premii pentru elevi de la CSEI „Elena Doamna” din Focșani

Elevi cu dizabilități de auz din toată țara au participat la Iași, în perioada 29 martie – 1 aprilie, la faza națională a Concursului național pentru elevii cu deficiențe de auz. Concursul a fost organizat de Liceul Tehnologic Special ,,Vasile Pavelcu” din Iaşi, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi și Consiliul Județean Iași, sub egida Ministerului Educației.

Deschiderea oficială a avut loc miercuri, 29 martie 2023, ora 16.00, la Sala „Iustin Moisescu” -Ansamblul Mitropolitan Iași, unde au fost prezenți reprezentanți ai Ministerului Educației, ai Inspectoratului Școlar Județean Iași, ai Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași, ai autorităților locale, a membrilor Comisiei centrale și a delegațiilor școlilor participante.

Concursul, la care participă elevi din toată țara, se adresează elevilor cu deficiențe de auz și cuprinde patru discipline competiționale: Limba şi literatura română, Matematica, Educaţia plastică și Tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor. Participanții au fost elevi din ciclul gimnazial (clasele a VII-a şi a VIII-a) din 14 instituţii de învăţământ special din ţară: Școala Gimnazială Specială pentru Surzi Nr. 1 București, Liceul Tehnologic Special Nr. 3 București, C.S.E.I. ,,Constantin Pufan” Vaslui, Şcoala Profesională Specială pentru Deficienţi de Auz ,,Sfânta Maria” Bucureşti, C.S.E.I. ,,Constantin Pufan” Timişoara, C.S.E.I. ,,Elena Doamna” Focşani, Liceul Tehnologic pentru Copii cu Deficienţe Auditive Buzău, C.S.E.I. ,,Sf. Vasile” Craiova, C.S.E.I. Nr. 2 Sibiu, Liceul Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz Cluj-Napoca, Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Auz ,,Kozmutza Flora” Cluj-Napoca, Liceul Tehnologic Special ,,Vasile Pavelcu” Iași, Liceul Tehnologic Special Bivolărie, Şcoala Profesională Specială „Emil Gârleanu” cu structură Școala Profesională Specială “Paul Popescu Neveanu” Galaţi.

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Elena Doamna” a participat cu o delegație de 5 elevi cu dizabilități auditive care au concurat la disciplinele limba și literatura română, matematică și educație plastică. Efortul, dăruirea și ambiția elevilor, determinarea și profesionalismul profesorilor s-au transformat în premii. Astfel, elevul Nenciu Andrei din clasa a VII-a a obținut Premiul special la limba și literatura română, disciplină la care și eleva Gălățeanu Bianca din clasa a VIII-a a obținut mențiune. Tot mențiune a obținut și Bâra Mihai Liviu din clasa a VIII-a la matematică, iar Molnar Diana, clasa a VIII-a a obținut Premiul al III-lea la educație plastică. Felicitări elevilor și profesorilor coordonatori!

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?