Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Întâlnire între primari și directorii camerelor de conturi din regiunea sud-est

La Constanța a avut loc vineri prima întâlnire de lucru regională a primarilor din regiunea de sud est a României – județele Vrancea, Galați, Brăila, Buzău, Tulcea și Constanța. Evenimentul a fost organizat de Mariana Gâju, președinte al Filialei Județene Constanța, primar al comunei Cumpăna, la inițiativa lui Ioan Bobe, directorul Camerei de conturi Constanța. La eveniment au fost prezenți și Mihai Busuioc, director al Curții de Conturi a României, Mioara Diaconescu – director Unitatea Centrală de Armonizare pentru Auditul Public Intern (UCAAPI), Sergiu Țâra – președinte executiv al ACoR, directorii Camerelor de Conturi ale celor șase județe, președinții celor șase filiale ACoR însoțiți de colegi primari precum și șefii structurilor de audit intern.
Din partea Filialei Județene Vrancea ACoR a participat la eveniment Fănică Popa, președintele Filialei, însoțit de un grup de colegi primari și de șeful structurii de audit public intern Dorina Săpunaru. Camera de Conturi Vrancea a fost reprezentată de directorul adjunct, Nelu Surăianu. Agenda întâlnirii de lucru a vizat teme de real interes, fiind dezbătute ,,aspecte semnificative din activitatea UAT-urilor ce pot obtura implementarea prevederilor legislative în vigoare”.


Au fost exemplificate bunele practici din colaborările Curții de Conturi a României cu Asociația Comunelor din Romania, prin ,,identificarea zonelor de risc din activitatea de audit intern și stabilirea măsurilor ce trebuie luate pentru a beneficia de audit intern complementar eficient, în concordanță cu obiectivele instituției supreme de audit”. De asemenea, au fost discutate o serie de ,,checklist-uri necesare ordonatorilor de credite pentru verificări preliminare și de stabilirea direcțiilor viitoare de control!” și ,,dezbaterea de proceduri pentru executarea veniturilor unităților administrativ teritoriale și stabilirea/întocmirea corectă și completă a listei de rămășite”.
La această întâlnire, primarii au avut, de asemenea, ocazia să discute concret problemele cu care se confruntă, fiind adusă în discuție ,,problema câinilor fără stăpân”,  o problemă extrem de importantă pentru comunitățile pe care le reprezintă.
,,Colaborarea dintre Curtea de Conturi și Unitățile Administrativ Teritoriale de pe teritoriul țării se dezvoltă într-o nouă și de succes perspectivă. Doar lucrând împreună se poate dezvolta o administrație publică de calitate, în beneficiul cetățeanului”, acesta a fost mesajul întâlnirii care se dorește a se repeta, pe rând, la nivelul fiecărui județ din regiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?