Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

FOTO: Motociclismul, finanțare redusă cu 20 la sută în 2023

  • Președintele ACS Odobești, Secția moto, Georgian Mocanu, propune folosirea fondurilor pentru bazele sportive pentru sportul cu motor prin „Programul Operațional Regional”

Adunarea generală a Federației Române de Motociclism a avut loc sâmbătă, 18 martie, cu participarea reprezentanților a 86 de cluburi din toată țara. Între aceștia s-a aflat și președintele Secției de motociclism de la ACS Obobești, Georgian Mocanu, structură sportivă cu rezultate de excepție în 2022. Și care își propune să continue, împreună cu colegii săi, să obțină performanțe la, cel puțin, același nivel. Pentru motociclismul din România, vestea proastă, comunicată la Adunarea Generală, a fost că Ministerul Sportului i-a diminuat cu 20 de procente alocarea bugetară. Ceea ce va afecta activitățile din întreg calendarul competițional – campionatul regional/ național/ balcanic/european/mondial. Calendar în care pentru ACS Odobești este cuprinsă organizarea, la 9 septembrie, a Etapei Enduro-Cross „CUPA VIILOR DOMNEȘTI ODOBEȘTI”.

După revenirea de la Adunarea Generală, președintele Georgian Mocanu a declarat: ”Ne bucurăm enorm pentru că am împlinit 5 ani de când am făcut afilierea (2018-2023) la Federația Română de motociclism și am demonstrat în acești ani seriozitate, dorința de performanță și dezvoltarea sportului cu motor în zona de Est (Moldova). Am adus un plus valoare comunității noastre prin organizarea de evenimente unice în județul Vrancea (etapa Enduro-Cross și Drumul Mausoleelor pe Motocicletă) care au devenit o tradiție în Orașul Viilor Domnești Odobești.

Pregătim sezonul competițional 2023 cu mare încredere pentru a urca la finalul anului pe podium la categoriile Enduro-Cross clasa atv, quad, moto, ssv, la categoria Motocross, categoria Drag Race, categoria viteză, Hard-Enduro. În calitate de președinte al secției moto, am luat cuvântul în adunarea generală și am propus colegilor mei din țară să folosim fondurile pentru bazele sportive pentru sportul cu motor prin „Programul Operațional Regional”. Domnul Președinte Mureșan și secretarul general Sabin Olariu au promis susținerea tuturor proiectelor pentru dezvoltarea bazelor sportive. Mulțumim pentru sprijinul necondiționat al Primăriei Odobești și al domnului Primar Daniel Nicolaș, tuturor sponsorilor care au susținut activitatea sportivă a clubului sportiv ACS Odobești, secția moto”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?