Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Noi proceduri derulate de CJ pentru construirea noului spital județean din Focșani

Consiliul Județean (CJ) Vrancea are în derulare procedura de achiziție publică a serviciilor de verificare tehnică realizate de către specialiști verificatori de proiecte atestați pentru obiectivul de investiții „Spitalul judeţean de urgenţă Focşani- județul Vrancea“. Pentru realizarea acestui obiectiv, ofertantul declarat câştigător al procedurii de atribuire va realiza următoarele categorii de activităţi: verificarea documentațiilor tehnice de către specialiști verificatori de proiecte atestați, pentru obținerea avizelor; verificarea modificărilor de soluții tehnice pe parcursul execuției lucrărilor; realizarea tuturor serviciilor şi îndeplinirea tuturor formalităților necesare în conformitate cu dispozițiile legale corespunzătoare; elaborarea de documente și/sau rapoarte necesare pentru participarea la ședințe, pentru colaborarea cu terțe părți, pentru managementul general al contractului de servicii; deplasare la sediul Autorității Contractante și/sau șantierul construcției ori de câte ori contextul o impune/primește o solicitare în acest sens de la Autoritatea Contractantă. Activitățile contractului se vor realiza în etapa de elaborare a proiectului tehnic de execuție, cât și în etapa de execuție a lucrărilor, respectiv etapa de asistență tehnică din partea proiectantului.

Consiliul Județean Vrancea are în derulare proiectul major privind construirea noului spital județean din Focșani. Conducerea administrației județene face pași concreți și demersuri susținute pentru ca acest obiectiv sanitar de anvergură din județul nostru să devină realitate. Deja au fost realizate nota conceptuală, tema de proiectare, studiul de prefezabilitate, studiul de fezabilitate, Planul Urbanistic Zonal și avizele în fază SF. Sunt demersuri care au necesitat, conform legislației în vigoare, o perioadă considerabilă de timp.

Inițial, acest proiect a fost depus spre finanțare prin PNRR, însă ulterior, Ministerul Sănătății a anunțat că prin PNRR nu pot fi finanțate decât investiții de maximum 200 milioane de euro. Spitalul Județean de la Focșani are o valoare de peste 500 milioane de euro, din care 300 de milioane de euro (60%) erau solicitați prin PNRR. În aceeași situație cu Vrancea se află și proiectele spitalelor din Sibiu și Brașov. Obiectivele de investiţii care nu îndeplinesc criteriile de eligibilitate prevăzute în cadrul Etapei I prevăzută în cadrul H.G. 1237/2022 (…) vor putea fi finanţate din alte surse bugetare, a precizat Ministerul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?