Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Ultima zi pentru depunerea declarației de inactivitate

Agenții economici din Vrancea care nu au desfășurat activități de la înființare până la finele anului 2022 trebuie să depună declarații de inactivitate. Administraţia Judeţeană a Finanțelor Publice Vrancea a anunțat că este vorba despre o declarație pe propria răspundere a persoanei care are obligația gestionării entității. Depunerea la unitățile teritoriale ale Ministerului Finanțelor a declarației trebuie realizată în termen de 60 de zile de la încheierea exercițiului financiar, respectiv până la data de 1 martie 2023.

„Declarația (Formular S1046) se va depune în format electronic. În vederea depunerii declarației de inactivitate în format electronic, semnată cu certificat digital calificat, sau numai în format hârtie şi în format electronic, entitățile folosesc programul de asistenţă pus la dispoziție gratuit de către Ministerul Finanțelor pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, la următoarea adresă: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/1046_2022.html

Declarația va cuprinde toate datele de identificare a entității: denumirea completă (conform certificatului de înmatriculare); adresa şi numărul de telefon; numărul de înregistrare la registrul comerțului; codul unic de înregistrare; capitalul social. Nedepunerea declarației se sancționează conform prevederilor art. 42 din Legea nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în informarea AJFP Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?