Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

FOTO: Atletism – CSM Focșani 2007, argint și bronz la Campionatul Național de sală pentru seniori și U 23

 

  • Claudia Prisecaru, vicecampioană națională la 3000 metri, devansată de kenianca naturalizată Stella Jepkosgei Rutto de la Dinamo București

  • Ștafeta de 4×400 metri fete, medalie de bronz la tineret

Campionatul Național de atletism sală pentru seniori și tineret, care a avut loc la București, Sala Ioan Soter din Complexul Sportiv Lia Manoliu, a reconfirmat, din pespectivă focșăneană, marea valoare a Claudiei Prisecaru, eleva de la CSM 2007 a profesorului Cristian Orza. În cursa de 3000 metri, Claudia a avut-o în premieră ca adversară pe foarte puternica Stella Jepkosgei Rutto, kenianca naturalizată legitimată la Dinamo București. Rutto s-a desprins încă din primele zeci de metri și se părea că va face o cursă pe cont propriu. Însă sportiva de la CSM 2007 a anulat după 1000 de metri distanța față de dinamovistă și cele două concurente au alergat foarte apropiate încă vreo 1200 metri, când Claudiei a început să nu-i mai ajungă aerul. A redus ritmul și Russo s-a desprins decisiv și a câștigat, atletei de la Focșani revenindu-i medalia de argint și titlul de vicecampioană a României. ”Claudia a făcut o cursă tactică fără cusur până la 2 200 metri după care i s-a tăiat respirația și nu a mai putut menține ritmul”, mi-a spus după cursă profesorul Cristian Orza, care a adăugat că participarea la competiție a fost pentru eleva sa o formă de pregătire pentru viitoarele competiții naționale și internaționale ale anului 2023.

Ștafeta de 4×400 metri fete a CSM Focșani 2007, în componența Anamaria Olaru, Medeea Dulcescu, Andreea Tănase și Maria Mălureanu, antrenor, profesorul Marius Batog, s-a clasat a treia cu medalie de bronz la tineret și a patra la senioare. Pe locul 4 la tineret și locul pe 6 seniori, a încheiat concursul ștafeta de 4×400 metri băieți, în componența Sebastian Moldovan, Răzvan Moldovan, Cosmin Puiu, Andrei Popoiu. Focșănenii s-au clasat pe 4 la tineret și pe 5 la seniori la 4×400 metri mixtSebastian Moldovan, Andreea Tănase, Maria Mălureanu, Andrei Popoiu și pe locul 7 la tineret și pe 8 la seniori, ștafeta a doua, în componența George Dima, Anamaria Olaru, Medea Dulcescu, Răzvan Moldovan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?