Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Handbal, Cupa României Râureni – A fost un meci ușor pentru focșăneni

  • CSM Focșani 2007 – CSM Oradea 33-26 (19-11)

CSM Focșani 2007: Marocico – 1 gol, Cloșcă – Ragea, Kritikos – 6, Rață – 3, Golea – 3, Miroiu, Crnoglavac – 2, Popovici, Hrimiuc – 2, Mocanu, Nuțu – 4, Krstevski – 2, Roșu – 9, Eros, Makrishin – 1.

CSM Oradea: Tenghea, Turturică, Andreescu – Gal – 1, Munteanu – 7, Oargă – 2, Kovacs, Szasz – 2, Turcu – 4, Strachenko, Breban, Ivancenco, Aungurenci – 7, Farcaș, Bosca – 3, Sfîrlea.

Afirmația din titlu are acoperire completă prin modul în care a curs jocul de marți seara din Polivalentă din primul tur al Cupei României Râureni, dintre CSM Focșani 2007 și CSM Oradea. A fost ușor pentru că așa și l-au făcut handbaliștii focșăneni care în istoria relativ recentă s-au fript după ce și-au lăsat adversarii considerați mai slabi să zburde pe teren iar când au constatat că gluma se îngroașă nu au mai putut să întorcă evoluția evenimentelor din teren și au pierdut. În pofida a ceea ce se poate gândi despre ei după ce în campionat nu au obținut nici un punct în 17 etape, orădenii au arătat în multe momente ale partidei din Cupă cu CSM 2007 că au suficiente argumente pentru a pune probleme unor adversari superiori ca valoare. De altfel, în campionat, la Oradea, CSM 2007 a câștigat la doar două goluri diferență!

Respectându-și adversarii, dar și statutul de mari favoriți, focșănenii au luat jocul pe cont propriu și la pauză conduceau cu 19-11 fără să forțeze, dar jucând cu suficientă determinare pentru a-și asigura victoria. În repriza a doua ecartul a ajuns și la zece goluri, 26-16, dar orădenii au redus din handicap și scorul final a fost 33-26. La CSM 2007 a intrat în minutul 55 pe post de conducător de joc internaționalul de juniori Alexandru Golea care a marcat de 3 ori, a scos o lovitură de la 7 metri și l-a angajat pe pivotul Hrimiuc pentru golul de 31-24. CSM Focșani 2007 s-a calificat în turul al doilea al Cupei României în care ar putea întâlni tot o formație inferioară valoric, dar sorții îi pot scoate în față o echipă de top a handbalului din România, în condițiile în care, în competiție, vor intra și primele cinci clasate din trecuta ediție de campionat și care în primul tur nu au jucat.

Foto, Costin Corcoz, Petrică Butuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?