Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Focurile de artificii din Focșani, la cheremul PNL-USR

Consilierii locali PNL-USR au respins, în ședința de săptămâna trecută, proiectul pentru impunerea unor reguli mai stricte firmelor care execută focuri de artificii la nunți sau alte tipuri de evenimente organizate în Focșani. Proiectul nu a fost votat de consilierii locali PNL-USR, care nu au oferit vreo explicație în care să spună care ar fi nemulțumirile. Consilierii au respins inclusiv amendamentul citit de primarul Cristi Misăilă, care ținea cont de solicitările făcute de pirotehniști autorizați în perioada dezbaterii publice a proiectului de hotărâre. Singurele discuții au fost la sfârșitul ședinței, când liberalul Costel Bîrsan a cerut ca proiectul să fie refăcut și repus pe ordinea de zi la o ședință ulterioară. Consilierul și-a justificat solicitarea prin faptul că trebuie făcute mai multe modificări la proiectul de hotărâre însă nu a fost timpul necesar pentru a fi prezentate și discutate. În plus, a susținut consilierul liberal, prin proiect ar trebui reglementată și lansarea de lampioane în municipiu pentru că ar pune locuințele în pericol. Este ciudat că liberalii aproape niciodată nu au timp să aducă amendamente la proiectele de hotărâri aflate în dezbatere publică, așa cum fac alți cetățeni interesați, dovadă fiind și amendamentele solicitate de pirotehniști autorizați.

Conform proiectului inițiat de Primăria Focșani, organizarea de jocuri cu articole pirotehnice de divertisment din categoriile 3 și 4 va fi permisă numai în condițiile în care există acordul primăriei, al Inspectoratului pentru Situații de Urgență județean și avizul Inspectoratului de poliție pe a cărui rază se execută jocurile respective. „În vederea emiterii acordului este necesară aprobarea unui regulament care să asigure un management corect și să cuprindă prevederi specifice aplicabile organizatorilor de evenimente”, se arată în referatul proiectului de hotărâre.

Spre deosebire de condițiile actuale, prin proiectul de hotărâre se impunea ca solicitanții care vor să realizeze focuri de artificii, să prezinte o copie după autorizația eliberată de Poliție dar și un acord al proprietarului locației unde se va desfășura focul de artificii. În funcție de durata jocului de artificii, organizatorul ar trebui să achite o taxă, respectiv 300 lei/eveniment dacă durata este mai mică de 10 minute și 500 lei/eveniment dacă are o durată mai mare de 10 minute. Vor fi exceptate de la plata taxei evenimentele de interes local, național sau internațional, precum și manifestările cultural-sportive importante desfășurate în colaborare cu Primăria Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?